Pastor Greg Locke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 maart 2020 door Nienke Alblas

Deze voorganger houdt zijn kerk open: "Facebook verwijderde mijn post wegens 'promoten van criminaliteit'"

De Amerikaanse voorganger Greg Locke staat erop dat zijn kerk open blijft tijdens de coronapandemie. De populaire voorganger van Global Vision Bible Church in Tennessee plaatste een foto van een banner met openingstijden van de kerk op Facebook. De post werd door Facebook verwijderd op basis van het 'promoten van criminaliteit' volgens Christian Post

Greg Locke blijft vurig opkomen voor zijn standpunt. "Jullie moeten allemaal WAKKER WORDEN!", schrijft hij in een Tweet. "Facebook heeft de aankondiging van de dienst die zondag om 10:30 zal plaatsvinden verwijdert wegens 'promotie van criminaliteit. WIJ GAAN NIET DICHT!!!" Locke stelt dat juist in deze tijd het belangrijk is om als kerk bij elkaar te komen. Om het kerkgebouw open te kunnen houden, heeft de kerk maskers en handreinigingsgel aangeschaft. Daarnaast hebben ze extra schoonmakers ingeschakeld om het kerkgebouw schoon te houden en zo de verspreiding van het coronavirus te beperken. Kwetsbare groepen worden aangemoedigd om de dienst thuis te volgen. "Als je ziek bent, op hogere leeftijd bent of kinderen hebt moet je niet onnodig risico lopen. Dan zullen we je keuze om thuis te blijven respecteren."

"Veel kerken sluiten hun deuren omdat ze bang zijn voor het coronavirus. Ik begrijp het, want het is een moeilijke beslissing. We zijn online, veel mensen worden via het internet bemoedigt met het evangelie van het Koninkrijk. Toch geloven we in Global Vision dat we niet moeten stoppen met onze kerkdiensten. We blijven online diensten uitzenden, maar blijven ook fysiek open", aldus Locke in een korte videoboodschap op Facebook.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.