bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 maart 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik durf God niet te bidden om een partner'

'Er is één gebed dat ik niet durf te bidden. Als ik het doe dan lijkt God te zeggen dat ik dit beter niet kan vragen. En dat is de vraag of ik een partner mag krijgen', maakt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl duidelijk. 'Consequent word ik dan herinnerd aan het feit dat ik alles heb: familie, vrienden, gezondheid, mooie baan met lieve collega’s, goed salaris, een eigen huisje. Ik denk dan ook vaak aan het verhaal in de Bijbel dat Israel meer wilde dan de manna die ze kregen.'

Ds. J. A. van den Berg geeft de vragensteller advies. Hij geeft een voorbeeld waaruit blijkt dat God soms oproept om Hem iet niet meer te vragen. "Mozes bidt in Deuteronomium 3:23-26 of hij over de Jordaan mag trekken, maar de Heere zegt: Spreek niet meer tot Mij van deze zaak. Er is echter een duidelijke reden waarom de Heere dit gebed weigert. Mozes heeft op de rots geslagen in plaats van gesproken tot de rots. Toen heeft de Heere gezegd dat hij vanwege die daad van ongeloof niet mag ingaan in het beloofde land (Num. 20:12).

Uit jouw vraag kan ik niet opmaken dat dit voorbeeld in jouw situatie van toepassing is. In Genesis 2:18 lezen we dat de Heere zegt: Het is niet goed dat de mens alleen zij. Dat ervaar je zelf ook in het verdriet van alleen zijn. Volgens mij mag je dus eerbiedig en vrijmoedig bidden of je een partner mag krijgen. Dat gebed gaat zeker niet in tegen wat God in de Bijbel heeft geopenbaard.

Waarom lijkt het dan voor jouw gevoel alsof je dit niet mag vragen? (...) Zou het kunnen dat je het aan de ene kant graag wil, maar dat je er aan de andere kant ook onzeker over bent? Het zou natuurlijk een grote verandering in je leven betekenen. (...) De tweede gedachte die bij mij opkomt is de vraag of de boze jou influistert dat je hier niet om moet bidden. De duivel zou het niet fijn vinden wanneer jij een huwelijk zou krijgen waarin je samen de Heere zou eren."

De predikant moedigt de vragensteller aan om haar verlangen biddend bij God neer te leggen. "Bovendien is het toch zo dat we in het gelovig gebed ook bidden wat de Heere Jezus ons heeft geleerd: Uw wil geschiede."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

J

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.