Bloesem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Nelleke de Wit

Coronadagboek maandag 16 maart: Volmaakt geluk in crisistijd

Pfft, word jij ook onrustig van alle ontwikkelingen?

Ik (Nelleke) wel. Waar gaat het heen? Hoe moet het met mijn oude, breekbare oma van 95, mijn lieve vriendin met diabetes en met Carianne die hoogzwanger is? Ik bemerk een steen op mijn maag. Een sluimerend gevoel van naderend onheil.

Ik besef dat ik moet kiezen. Ga ik mee in de angst, of breng ik mijn zorgen bij God?

Laat ik me afleiden door de zoveelste streek van de boze en laat ik angst mijn hart innemen, of kies ik ervoor mijn naasten bij God te brengen, ze daar te laten en vanuit die overgave te kijken waarop ik wél invloed heb?

Nee, sommige omstandigheden zijn zéker niet maakbaar; maar wél mijn reactie erop…

Ik kies voor vertrouwen, schrijf de namen van mijn geliefden op een steen, bid voor ze en gooi de stenen in de sloot aan het einde van mijn straat.

Loslaten.

En vertrouwen.

Het hóudt niet op met ‘ziek of gezond’, het leven hier op aarde of sterven. Het gaat uiteindelijk om de kosmische strijd tussen goed en kwaad, tussen liefde en angst. En die overstijgt ons leven hier op aarde. Dat is het fantastische perspectief waarin wij als christenen ons leven hier op aarde mogen invullen en leven…

Het lucht op en geeft ruimte in mijn hart voor pósitieve emoties. 

En dat besef ik pas achteraf. Ik heb mijn boeltje opgepakt (d.w.z. mijn lieftallige echtgenoot en dito kids plus schoolwerk, vaas met verse bloemen en laptop op schoot) en ben naar Ouddorp gereden, waar familie van ons in de gelukkige omstandigheid verkeert een vakantiehuisje te bezitten. Wij hebben het geluk dat het vrij is en daar even kunnen loskomen en ademhalen, omringd door rust en ruimte.

Iedere dag strekken we onze benen. En als we even een momentje nemen om te picknicken, snuif ik de heerlijke geuren op van de ontluikende bloesem, geniet ik intens van het prachtige fluitconcert van de vogels en bekijk ik met aandacht het frisse groen om me heen.

Mijn ogen blijven rusten op de ontspannen toetjes van mijn kinderen. Waar ik ze op sommige momenten achter het behang zou willen plakken, vult mijn hart zich nu met vrede, liefde en verwondering;

Ik voel me volmaakt gelukkig.

Dank u Vader, voor deze prachtige dag!

Welke geliefden leg jij in handen van God? Loop vandaag eens een rondje (langs een sloot ;-) en vergeet niet te genieten van de pracht van de, uit haar winterslaap ontluikende schepping!

Nelleke de Wit (39) is getrouwd met Marco (38) en moeder van Thomas (9) en Eva (6). In het dagelijkse leven is ze ondernemer, auteur en trainer bij Powervrouwen en TotalBalance. Persoonlijke ontwikkeling en levenskunst hebben haar hart en in haar dagboek beschrijft ze hoe ze de crisis rondom het Coronavirus beleeft nu ze noodgedwongen thuiszit met haar man en kinderen

Dagelijks het dagboekfragment ontvangen? Tijdens werkdagen ontvang je het fragment in je mailbox. Meld je hier aan. Alle dagboekfragmenten lezen? Kijk dan eens hier!


Coronadagboek
- Coronadagboek vrijdag 27 maart: Gaan met die banaan
- Coronadagboek 20 april: Een hele generatie weggevaagd
- Coronadagboek maandag 23 maart: Goed nieuws voor control freaks
- Coronadagboek donderdag 2 april: Vive la vie!
- Coronadagboek dinsdag 7 april: Het wordt iets té gezellig hier
Meer over Coronadagboek »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen