Paula White
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Nienke Alblas

Paula White roept christenen op te bidden zoals Mozes in het Oude Testament tegen de 'coronaplaag'

De geestelijke adviseur van Donald Trump, Paula White-Cain, riep christenen afgelopen zondag op om te bidden voor een einde van de corona-pandemie. Christian Post deed verslag over de boodschap over de 'coronaplaag' afgelopen zondag door White op de Amerikaanse nationale dag van gebed. Hierbij haalde zij een Bijbelvers aan uit het Oude Testament. "Toen de Israëlieten tegen hun leider Mozes in opstand kwamen, stuurde God een plaag op hen af."

Afgelopen zondag werd door Trump uitgeroepen als nationale dag van gebed in Amerika. Volgens Paula White is het belangrijk dat Amerikanen zich weer keren naar God en hun leider Trump, in plaats van tegen hen. "Wanneer een leider de kerk oproept om te bidden en te vasten kunnen we niet gewoon in de kerkbanken blijven zitten alsof het een normale zondag is. Dit is een kans om God op een heilige wijze in te laten grijpen. Ik geloof dat God de God is van het bovennatuurlijke. Hij staat boven alles. God is niet in paniek of verwarring. Hij heeft de antwoorden", predikte White. 

Naar aanleiding van Numeri 16 zouden christenen het gebed van Mozes moeten bidden, stelt Paula White. "Numeri 16 is een andere situatie, een andere soort plaag, maar het was nog steeds een plaag. We moeten God aanroepen om in te grijpen. Deze plaag kan door zijn volmaakte en bovennatuurlijke kracht gestopt worden." Als kerk moeten christenen de geestelijk zieke mensen opvangen, net zoals het ziekenhuis de fysiek zieke mensen opvangt. "Kerken doen zo veel. In het bijzonder in deze tijd", aldus White. "We moeten als vertegenwoordigers van het evangelie mensen helpen. Het geloof is net als je gezondheid van levensbelang."

Bekijk de volledige boodschap van Paula White in de onderstaande video.


Corona
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.