supermarkt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 maart 2020 door Jeffrey Schipper

D66 Ede windt zich op over weigeren langere openingstijden supermarkten op zondag

Als Nederland met grote spoed maatregelen neemt tegen corona, waarom doen christelijke partijen dan moeilijker over het langer openstellen van supermarkten op zondag?, vroeg D66-fractievoorzitter Stephen Neijenhuis uit Ede zich af.

De eigenaar van de Albert Heijn in de Edese wijk Kernhem diende een verzoek in om op zondag eenmalig open te zijn van 08:00 tot 20:00 uur. Normaal mogen supermarkten in Ede-Stad op zondagen tussen 12.00 en 17.00 uur open zijn. De christelijke partijen in het college verzetten zich tegen langere openingstijden op zondag van supermarkten in Ede.

De klacht van de D66-fractievoorzitter had succes want inmiddels is geregeld dat supermarkten in Ede stad morgen bij wijze van uitzondering tussen 8.00 - 20.00 uur open mogen gaan. Dit geldt tot 6 april. Ook supermarkten buiten de kern Ede mogen langer open, bevestigt wethouder Willemien Vreugdenhil.

Reacties

D66 weet overal zijn punten te verzilveren.

Vooral als het immateriële zaken aangaat zijn ze zeer gedreven. Waarom een paar uur later open op zondag. Mensen kunnen al bijna 24/7 boodschappen doen?!

Maar er moeten barrières worden geslecht, eerst als uitzondering, dan permanent. Zo gaat het, en dat weet D66.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.