Arjan Baan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 maart 2020 door Patrick Simons

Arjan Baan vertelt hoe zijn broer gedupeerd is door de coronacrisis

Gedurende de coronacrisis houdt evangelist Arjan Baan dagelijks een vlog bij waarin hij probeert mensen te bemoedigen vanuit de Bijbel en ze een hart onder de riem wil steken. Gisteren plaatste hij het derde deel waarin ook broer Geert aan het woord komt, die vertelt gedupeerd te zijn door de coronacrisis.

“Vandaag is een hele bijzondere dag”, vertelt Geert. “Vandaag zijn mijn vrouw en ik in het huwelijksbootje gestapt. Van origine was de huwelijksdag gepland op 3 april 2020. Maar het coronagebeuren is het helaas niet doorgegaan. De hele bruiloft is gecanceld. We hebben wel besloten om vandaag voor de wet te trouwen. Als broeders, met Arjan, mijn schoonvader en mijn vader hebben we met elkaar een gebed gedaan. We zijn dus wel officieel getrouwd vandaag, voor de wet. Maar de rest van de ceremonie gaat nog een keer plaatsvinden. We weten alleen niet wanneer.”

“Het was best wel bijzonder”, vult Arjan aan. “Je ziet dat je in crisistijden als nabije familie om elkaar heen kunt staan. We hebben net met elkaar uit psalm 91 gelezen, een heel toepasselijke psalm. Daar staat onder andere: ‘Want U, HEERE, bent mijn toevlucht. De Allerhoogste hebt u tot uw woning gemaakt’. Het gaat in die psalm ook over de verderfelijke en besmettelijke ziekte de pest die in die tijd rondging. En hoe belangrijk het dan is om houvast te hebben. Zoals je hier op de achtergrond een reddingsboei ziet, dat we de Heere Jezus als onze Redder mogen kennen, dat we ons vertrouwen op Hem stellen. Ik vind het mooi om te zien dat mijn broer en zijn vrouw in deze onzekere tijden de eerste les moeten leren om in afhankelijkheid te leven. Ook in een huwelijk is dat heel belangrijk, om in een onzekere wereld onze zekerheid in Hem te hebben.”

“We denken hierbij ook aan al die stelletjes die de komende tijd wilden trouwen en nu andere wegen moeten vinden. We wensen hen Gods zegen toe.”


Corona
- Ontroerend: Verpleegkundigen bidden op ziekenhuisdak voor coronapatiënten
- Humor in barre coronatijden
- Het hart van Gert Nieuwenhuis breekt tijdens coronacrisis: "Ach Heere, ontferm U hunner"
- Cor Hardenbol heeft een chronische longaandoening: "Als corona mij treft, kom ik thuis bij God"
- Kees van der Staaij reageert op brief die ds. Agteresch aan kinderen schreef
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.