Reinier Sonneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Reinier Sonneveld deelt 4 praktische tips in angstig coronatijdperk

'Net als virussen zijn angst en woede besmettelijk. Een beetje quarantaine op de negatieve emoties (die iedereen kan voelen) helpt', schrijft theoloog Reinier Sonneveld op zijn Facebookpagina. Hij deelt vier praktische tips over omgaan met coronapaniek.

1. Als je een bericht leest dat woede of angst bij je oproept, deel het niet. Het zijn meestal dit soort berichten met ‘negatieve emoties’ die fake news en overdrijvingen bevatten. Wil je er toch echt iets mee, dubbelcheck het dan en deel het hooguit in kleine kring.

2. Je kunt ook de afzender een tijdje laten zwijgen. (In Facebook kan dat via die drie puntjes rechtsboven een bericht en dan de afzender ’30 dagen verbergen’.) Of je stuurt diegene een persoonlijk berichtje - liever niet publiek - waarin je rustig verwoordt dat zijn of haar bijdrage niet behulpzaam is.

3. Ik kan me voorstellen dat het soms beter is gewoon een tijdje de sociale media te laten. De gekkigheid die je meekrijgt, raakt je soms zonder dat je het wil. Dan is het misschien verstandig om je er even volledig van af te sluiten. Het belangrijkste nieuws krijg je echt wel mee. Als je je toch daarover zorgen maakt, kun je ook naasten vragen je op de hoogte te houden van wat urgent is.

4. Omgekeerd zou mijn tip zijn om berichten die je vrolijk maken juist wel te delen. Plezier, verbinding en hoop zijn ook besmettelijk, maar helaas minder. Die moeten we dus wat actiever helpen.


Corona
- Hongersnood in Pakistan: "Wetenschap dat tienduizenden christenen niet aan eten komen en in hun huisje moeten blijven maakt me onrustig.”
- Antine ontmoet als arts tientallen patiënten in epicentrum corona: "God blijft machtig, wat er ook gebeurt"
- Theoloog N. T. Wright heeft tijdens coronacrisis geen behoefte aan christelijke antwoorden
- RD-hoofdredacteur hekelt roep om verbod religieuze samenkomsten: "Kerkgangers zijn niet massaal het strand op gegaan"
- Schitterend: Veenendalers verlaten hun huis om christelijke klassieker te zingen
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.