Mercy Ships
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2020 door Mercy Ships

Mercy Ships bouwt werkzaamheden in Senegal af vanwege coronavirus

Nu het coronavirus (COVID-19) officieel door de WHO is vastgesteld als pandemie en er door verschillende landen reisbeperkingen zijn doorgevoerd, is het voor Mercy Ships steeds moeilijker om de lopende programma’s in Senegal te continueren. We hebben met pijn in het hart moeten constateren dat het onmogelijk is om het werk doorgang te laten vinden volgens de vereiste normen en tegelijkertijd mogelijke verspreiding van het virus tegen te gaan.

Daarom heeft Mercy Ships, in overeenstemming met de maatregelen die de president van Senegal samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft genomen, besloten de activiteiten in en rondom de Africa Mercy te herzien en de medische programma’s van onze missie in Senegal af te bouwen.

Gezondheid en veiligheid
Het belangrijkste voor Mercy Ships is de gezondheid van de Senegalese bevolking en de veiligheid en het welzijn van onze eigen vrijwilligers, bemanning en medewerkers wereldwijd. Hoewel we deze maatregelen betreuren, zijn we ervan overtuigd dat ze noodzakelijk zijn voor de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen.

We zijn dankbaar voor wat we in de afgelopen tijd in Senegal konden doen.

Gebed
Tegelijkertijd doet het ons pijn dat juist de allerarmsten in Senegal getroffen worden. Tijdens deze ingrijpende gebeurtenissen willen we u vragen mee te blijven leven door te bidden voor de mensen aan boord en de patiënten in Senegal die nu geen operatie of behandeling kunnen ontvangen. Onze vurige wens is dat deze mensen op een later tijdstip of op een andere manier alsnog de hulp ontvangen die nodig is. Tegelijkertijd zijn we dankbaar dat we het grootste deel van de werkperiode in Senegal hebben kunnen afronden. Duizenden patiënten ontvingen een gratis operatie en evenveel lokale medische professionals werden getraind in de ziekenhuizen.

In het kader van het coronavirus heeft Mercy Ships een Q&A pagina ingericht. Dit is om u als betrokkene zo goed mogelijk van informatie te voorzien. De pagina zal dagelijks geactualiseerd worden bij nieuwe ontwikkelingen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.