Radiozender TWR Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET TWR

 

Nieuwe radiozender bereikt heel Nigeria: "Bid om vrede voor mijn land"

Het nieuws dat we uit Nigeria horen heeft bijna altijd te maken met geweld. Het gaat over kinderen die ontvoerd worden en in slavernij terechtkomen. Of over jonge meisjes die gedwongen worden om met moslimmannen te trouwen. Over kerkdiensten waar gewelddadige overvallen plaatsvinden, dorpen die platgebrand worden, christenen die om hun geloof omgebracht worden… en zo zijn er voorbeelden te over. De daders behoren hoofdzakelijk tot de islamitische terreurbeweging Boko Haram of de militante Fulani-herders; groepen die het land willen zuiveren van christenen.

TWR Nederland laat het Evangelie horen in meer dan 230 talen via de radio en andere media. De christelijke radioprogramma's van TWR zijn voor velen de enige manier om het Evangelie te horen.

Voor christenen in een deel van Nigeria is de aanwezigheid van geweld een realiteit waar ze voortdurend mee te maken hebben. Veel Nigerianen moeten verder leven met groot verdriet omdat ze geliefde familieleden of vrienden missen. Voor anderen is er de onzekerheid over het lot van ontvoerde bekenden. Maar ondanks de zware vervolging blijven christenen trouw aan de Here God.

Sterke radiozender
TWR wil de christenen in Nigeria graag bemoedigen met het Woord van God. Al langere tijd worden er programma’s vanuit het buurland Benin uitgezonden, maar die bereiken niet het hele land. Juist het gebied waar de extremistische Boko Haram het meest tekeergaat, lag buiten het bereik. Daarom is er sinds februari een nieuwe, grote radiozender in gebruik genomen. Dankzij deze veel krachtiger zender, kunnen nu ook de mensen in het noordoosten van Nigeria luisteren naar TWR. Ook deze zender staat niet in Nigeria zelf.

Ook de voorgangers laten weten dat ze veel aan de christelijke radioprogramma’s hebben

De uitzendingen laten de christenen weten dat ze niet vergeten zijn. Ze krijgen geestelijk voedsel, zodat ze gesterkt en bemoedigd worden om vol te houden. En de mensen die uit angst voor aanslagen niet meer naar de kerk durven gaan, kunnen via de radio toch uit de Bijbel horen. Ook de voorgangers laten weten dat ze veel aan de christelijke radioprogramma’s hebben. Een pastor (waarvan de naam uit veiligheidsoverwegingen niet genoemd mag worden) zei: ‘Als zendeling ben ik heel blij met jullie onderwijs. Elke dag komen er mensen bij mij thuis luisteren naar de programma’s.’ En een andere voorganger geeft aan dat hij de lessen uit de programma’s weer gebruikt in zijn kerkdiensten.

Moslim: "Ik weet dat het christendom vrede is en dat de problemen in mijn land door mijn mensen worden veroorzaakt"

Vrede voor Nigerianen
TWR maakt niet alleen programma’s voor christenen, maar ook voor de miljoenen moslims in het land die nog nooit over de liefde van Christus hebben gehoord. Het is ook niet zo makkelijk om in zo’n vijandig land te getuigen. Radio kan op afstand veel mensen bereiken met de boodschap van Gods genade en verzoening – het enige antwoord op de haat en duisternis. Bijzonder is de reactie van een moslim op de programma’s: ‘Ik weet dat het christendom vrede is en dat de problemen in mijn land door mijn mensen worden veroorzaakt. Bid alstublieft om vrede in mijn land.’

Voor al deze mensen klinken de woorden van Jezus Christus nu over de radio. Bid u mee om de vrede van Christus voor Nigeria.

Draag ook bij aan het werk van TWR!

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.