gokautomaat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 maart 2020 door Jeffrey Schipper

'Ons huwelijk loopt niet soepel en daardoor ben ik gaan gokken'

'Ons huwelijk loopt niet soepel en daardoor ben ik gaan gokken. Ik heb meer dan 2000 euro verloren en heb nu zo’n spijt. Ik durf dit niet aan mijn partner te vertellen en schaam mij ook erg diep. Wat moet ik doen?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. A. K. Wallet geeft antwoord.

"Wat het zwaarste is moet dan ook het zwaarste wegen. Dat is uw huwelijk", maakt de christelijke gereformeerde predikant duidelijk. "Daar moet u allereerst aan gaan werken. Hoe? Het meest noodzakelijkste en heilzame is: uw knieën buigen voor God. Doe belijdenis van de moeiten van het huwelijk. (...) Ik weet niet bij wie van de twee de grootste hobbel ligt, maar begin in uw gebed maar met schuld te belijden. 

Op deze wijze van bidden kunt u met uw vrouw gaan praten. Dus niet als eisend of verwijtend, maar als iemand die schuld heeft aan de moeiten. God is een God van vrede en wil dat we ook vrede zullen maken. (...) Laat haar weten dat je van haar houdt en dat je graag in liefde samen verder wil gaan."

Wallet adviseert de vragensteller om gezamenlijk nog eens de trouwtekst te lezen.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.