ballista steen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2020 door Nienke Alblas

Israëlische man brengt gestolen relikwie na 15 jaar terug uit angst voor eindtijd door coronavirus

Een man in Israël stal vijftien jaar geleden een ballista steen uit het Jeruzalem muren nationaal park. Deze steen werd gebruikt om via een katapult af te vuren en zo de muren kapot te schieten. Door het uitbreken van het coronavirus wilde hij graag zijn fouten rechtzetten omdat hij bang is dat de eindtijd is aangebroken. CBN News doet verslag over dit opmerkelijke verhaal. "Het einde van de wereld is nabij."

De man wil graag anoniem blijven. Hij gaf de steen aan Moshe Manies om terug te brengen bij de beheerders van de staatsschat van Israël. "Als rebelse jongen heeft de man de steen vijftien jaar geleden meegenomen", vertelt Moshe. "De afgelopen jaren heeft de man de steen nooit los kunnen laten. Toen hij zijn huis aan het schoonmaken was voor het Pesachfeest kwam hij de steen weer tegen. Het was voor hem tijd om de steen terug te brengen, voor het einde van de wereld. Hij vroeg mij om hulp."

Inspecteur van de Israëlische staat schat Uzi Rotstein is blij met de teruggekeerde steen. "Deze stenen zijn duizenden jaren oud en behoren tot de nationale schatten. Ze vertellen het verhaal van ons land. We zijn dan ook erg dankbaar voor het teruggeven van de steen." De steen is vermoedelijk een overblijfsel van de Romeinse vernietiging van Jeruzalem in 70 na Christus. Het werd destijds als wapen gebruikt.

Lees het volledige artikel

Reacties

J
Een virus schijnt dus ook een stuk genezing te brengen.
E
HIJ is de Rots/Steen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.