The Passion 2020
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2020 door EO

Corona dwingt makers The Passion om te improviseren met het paasverhaal

De omroepen EO en KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond werken aan een alternatief scenario voor The Passion, de muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus. Het evenement kan dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet in de geplande vorm met publiek doorgaan. Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen, en tussen mensen onderling, juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen. Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers: “Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar ‘The Passion’ niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken. Het verhaal van ‘The Passion’ gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten te worden en lijden ten diepste betekent. Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”

Reactie Roermond
Burgermeester Rianne Donders van Roermond: “Wij hebben als stad voor The Passion gekozen vanuit de kracht van verbinding tussen mensen. Juist nu, waarin veel mensen het moeilijk hebben, kan het verhaal van The Passion extra krachtig zijn.”

De komende weken wordt het alternatieve scenario verder uitgewerkt door producent Mediawater en de omroepen EO en KRO-NCRV, in overleg met de gemeente. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend. Gezondheid en veiligheid staan voorop.


Corona
- Bekijk deze hartverscheurende fotoreportage over coronapatiënten in Italië: "God red ons!"
- Nienke runt een duurzame kledingwinkel: "Normaal gesproken overleeft de winkel de coronacrisis niet"
- Door corona ziet Kars Veling (71) zijn vrouw niet meer: "Het voelt alsof ik haar in de steek heb gelaten"
- Dominee Bert van Veluw vraagt zich af of corona een straf van God is
- Brief aan GerGem-kinderen: "De dominee heeft jullie iets verteld wat niet waar is"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.