wim hol visnet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 maart 2020 door Nienke Alblas

Thuisonderwijs door corona: hoe pakt deze basisschool in Grafhorst het aan?

Basisschool Het Visnet in Grafhorst is deze week dicht. Het gloednieuwe schoolplein kan dus helaas even niet gebruikt worden. Het Reformatorisch Dagblad ging op de school langs om met de directeur te praten over hoe de school het thuisonderwijs aanpakt. "We hebben het nooit eerder gedaan op deze manier", vertelt directeur Wim Hol, "dus dat vraagt wel wat van ons."

In deze bijzondere tijden is het belangrijk dat de kinderen toch lessen volgen. Het Visnet heeft er dan ook voor gekozen om de kinderen een weektaak te geven waar ze thuis mee aan de slag moeten. Van ouders wordt gevraagd om hun kinderen te begeleiden en aan het werk te zetten, maar inhoudelijk kunnen ze via de mail en telefoon terecht bij de docenten. Om te zorgen dat de leerlingen alle materialen hebben heeft de school pakketjes gemaakt die vandaag kunnen worden opgehaald. "De leerlingen moeten het minimale werk blijven maken. Dit gaat om de vakken taal en rekenen. Voor de leerlingen uit groep drie is het extra belangrijk dat ze elke dag blijven lezen. Daarnaast moeten de kinderen uit groep acht zich voorbereiden op de cito-toets."

Ook vindt de school het belangrijk dat kinderen uit de Bijbel blijven lezen. De lijdenstijd van Jezus staat op het rooster voor de komende tijd. Intern begeleider Petra Koers maakt een bijbelleesrooster voor de hele school. Ze geeft aan dat juist in deze tijd de lijdenstijd van Jezus toepasselijk is in deze periode. "We zien daar wat Christus allemaal voor ons betekend heeft en dat we daarop mogen vertrouwen."

Kijk in het onderstaande filmpje het hele interview met Wim Hol.


Corona
- Ontroerend: Verpleegkundigen bidden op ziekenhuisdak voor coronapatiënten
- Humor in barre coronatijden
- Het hart van Gert Nieuwenhuis breekt tijdens coronacrisis: "Ach Heere, ontferm U hunner"
- Cor Hardenbol heeft een chronische longaandoening: "Als corona mij treft, kom ik thuis bij God"
- Kees van der Staaij reageert op brief die ds. Agteresch aan kinderen schreef
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.