corona China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2020 door Open Doors

Chinese voorganger uit plaats waar corona begon, heeft een boodschap voor westerse kerken

De Chinese voorganger Huang Lei raadt westerse kerken aan te leren van zijn gemeente in Wuhan, de brandhaard van de coronacrisis.

De kerkleden kunnen elkaar alleen online ontmoeten, zegt hij. "We hebben zo'n vijftig groepjes die via internet met elkaar contact houden. We bidden, doen aan Bijbelstudie, leven met elkaar mee, delen getuigenissen en zingen liederen. Normaal deden we dat eens per week, maar nu doen we het dagelijks."

Vooral ouderen en mensen met een beperking zijn dankbaar voor deze online bijeenkomsten, voegt hij eraan toe. "Voorheen voelden ze zich aan hun lot overgelaten, zaten eenzaam thuis. Nu genieten ze van het contact met hun broeders en zusters, en doen actief mee aan gebedsbijeenkomsten."

Huangs kerkenraad vergadert twee keer per week online. Bovendien groeit er nu intensiever contact met de overige gemeenteleden. Ook is er vaker overleg met kerken elders in China. De coronacrisis dwingt de kerk in China tot verandering. "Laten we deze viruscrisis gebruiken om nog meer Jezus na te volgen. In plaats van kerk-doen meer kerk-zijn", aldus Huang Lei.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.