Maarten Dees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2020 door Open Doors

Open Doors in actie om te voorkomen dat corona de vervolgde kerk in gevaar brengt

Open Doors neemt maatregelen om de hulp aan de vervolgde kerk niet in gevaar te laten komen door de opmars van het coronavirus. Op de Europese kantoren zijn reizen en bijeenkomsten zijn geannuleerd. Veel medewerkers zetten vanuit huis het werk voort.

Het kantoor van Open Doors in Italië, dat in Europa het zwaarst getroffen is door de coronacrisis, reageert online met de oproep 'er is geen paniek in de hemel'. “Wij leren van de vervolgde kerk hoe we ons onder beperkingen moeten gedragen”, aldus een woordvoerder. “We vormen één familie. Zij inspireren ons door hun gebed, getuigenissen en moed om risico's te nemen.”

Het Franse kantoor van Open Doors valt die boodschap van hoop bij: “Dit is precies wat de kerk in het Westen nodig heeft.” Het kantoor is tijdelijk gesloten wegens ziekte. “We weten niet of die te maken heeft met het coronavirus, omdat Frankrijk onvoldoende testmateriaal heeft. Maar er is geen reden voor ongerustheid, we werken thuis verder”, laat een woordvoerder weten.

Het Nederlandse kantoor blijft open, al werkt vrijwel al het personeel vanuit huis. Er werken enkele mensen op kantoor, meldt directeur Maarten Dees (foto), “omdat cruciale systemen voor onze bedrijfsvoering niet online toegankelijk zijn. Maandag hebben we een uitstekende online vergadering gehouden met 42 werknemers. In deze omstandigheden ontstaat een nieuwe verbondenheid in ons team. Tot hiertoe is de Here ons zeer nabij; we vertrouwen ons in ons werk, zeker ook op dit moment, aan Hem toe.”

In Spanje zijn alle kantoormedewerkers naar huis gestuurd, andere activiteiten als reizen en presentaties opgeschort of geannuleerd. “Omdat het land op slot zit, werken we de komende weken thuis”, laat een woordvoerder weten.

Het Amerikaanse kantoor van Open Doors verstuurt deze week vooral berichten over hoe om te gaan met bezorgdheid en lessen uit de vervolgde kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.