ds. C. H. Bijl
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Papendrecht: ds. C. H. Bijl

Ds. C. H. Bijl neemt afscheid van de hervormde gemeente in Waddinxveen. De predikant heeft een beroep uit Papendrecht (wijk Oost) aanvaard. Daar was men op zoek naar een nieuwe predikant in verband met het emeritaat van ds. P. J. Teeuw. Bijl bedankte voor een beroep uit Bennekom (wijk West).

De hervormde gemeente in Genemuiden (wijk 2) moet verder zoeken naar een nieuwe dominee. Ds. D. Jongeneel heeft bedankt en blijft in Katwijk aan Zee. De gemeente in Genemuiden is vacant omdat ds. J. A. C. Olie vorig jaar naar Delft verhuisde. Ds. G. Herwig blijft trouw aan zijn gemeente in Nunspeet. De hervormde predikant bedankte voor een beroep uit Bilthoven (De Ark), waar men ds. R. W. de Koeijer naar Waddinxveen zag vertrekken.

Ds. B. A. Belder blijft actief in de hervormde gemeente in Brakel. Hij bedankte voor een beroep (80%) uit Oud-Vossemeer. De kerk uit het Zeeuwse dorp kampte de laatste jaren met forse interne problemen en beschikt sinds 2013 niet over een gemeentepredikant. Ds. P. L. de Jong is daar nu op interimbasis actief. 

De gereformeerde kerk (PKN) op Urk zoekt ook verder naar een eigen dominee. Ds. B. J. D. van Vreeswijk heeft bedankt en blijft trouw aan de hervormde gemeente in Hattem. De Urker gemeente zag in 2018 ds. E. J. de Groot vertrekken naar Katwijk aan den Rijn en neemt binnenkort ook afscheid van ds. E. J. Terpstra, vanwege zijn verhuizing naar Bunschoten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.