Bijbelbus NBG
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2020 door NBG

Bijbelbus toert door Moldavië

In oktober vroeg het Nederlands Bijbelgenootschap haar achterban om een bijdrage voor het bijbelwerk in Oost-Europa, waarmee onder meer deze bus gekocht werd. Die trekt rond als rijdende bijbelwinkel. Dat blijkt meteen een groot succes: in de eerste maand werden vanuit de bus al 700 bijbels verkocht.

‘Pas als je in Moldavië bent, zie je hoe groot de armoede daar is’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf die vorig voorjaar naar het land reisde. ‘Veel inwoners leven in een uitzichtloze situatie omdat hun land ingeklemd ligt tussen EU-lid Roemenië en het in oorlog verkerende Oekraïne. Het Moldavisch Bijbelgenootschap zorgt voor lichtpuntjes zoals deze bijbelbus.’ De rijdende bijbelwinkel maakt het mogelijk dat mensen door het hele land een bijbel kunnen kopen.

De export in Moldavië is grotendeels stil komen te liggen door het conflict tussen Oekraïne en Rusland

Veel Moldaviërs zijn weggetrokken naar landen als Polen en Italië om een beter bestaan op te bouwen. Met als gevolg dat anderen, waaronder veel kinderen, achterblijven. De armoede in het land is het gevolg van de economische situatie. Moldavië is al zo’n zeventig jaar nauw verbonden met Rusland en economisch afhankelijk van de export naar dat land. Maar de export is grotendeels stil komen te liggen door het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Het Bijbelgenootschap van Moldavië werkt voor de achterblijvers, ook de allerarmsten onder hen. Voor de kinderen onder hen, die maar zelden iets krijgen aangeboden, regelt het Bijbelgenootschap kinderbijbels en bijbelboekjes. Met hulp van het NBG verspreidt het Moldavisch Bijbelgenootschap onder meer boekjes met de prenten van Marijke ten Cate uit de Prentenbijbel.

Als u ons werk in Oost-Europa gesteund hebt met uw gift: hartelijk dank daarvoor!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.