jan-kees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 maart 2020 door Patrick Simons

Jan-Kees de Feijter: "Jezus is groter dan jouw angst, de lege supermarkt en corona"

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. En volgens Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, zijn dat zeker niet de laatste maatregelen. Gisteren konden er veel kerkdiensten niet doorgaan. Dat was voor sommige christenen een vreemde gewaarwording. Zo ook voor Jan-Kees de Feijter, schrijft hij op Facebook. 

"Vandaag is een vreemde dag, een hele vreemde. Het is zondag en ik ga niet naar de kerk, een plek waar ik zo graag kom. Een plek die ik ook zo nodig heb, een plek waar ik even kan samenzijn met mensen waarmee ik passie kan delen, die mij dingen leren, die mij laten nadenken, die mij dierbaar zijn etc.

De rest van deze maand heeft mijn kerk geen diensten, gecanceld in verband met corona. Ik vind het bizar, de plek waar geen angst zou moeten zijn gesloten omdat de maatschapij zich laat opjagen door angst.

Ik weet het, we volgen de RIVM-richtlijnen. En ik ben blij dat ik dit kan doen zonder me te laten leiden, sturen of opjagen door angst. Ik ben dankbaar dat ik naar de wereld kan kijken vanuit een perspectief dat er ver buiten staat, vanuit een realiteit die wordt geleid en gestuurd door de Schepper van deze wereld die Zich niet laat opjagen door angst.

Juist in deze dagen is dat wat ik de mensen zo graag wil vertellen, Jezus is groter dan jou angst, groter dan de lege supermarkt en groter dan Corona!"


Corona
- Corona bezorgde de familie Stegeman een nachtmerrie: "Wereldwijd werd er voor ons gebeden"
- Corona laait opnieuw op in Heerde: 9 koorleden besmet
- PKN-predikant reageert op oproep Rutte om niet te zingen
- Christelijke hoogleraar vindt kerken te braaf in omgang coronaregels
- ChristenUnie-Kamerlid blikt terug op coronacrisis: "Manier van leven voor corona niet langer houdbaar"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!