Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Live-uitzending landelijke kerkdienst via LPB Media

Samen kerk zijn, hoe doe je dat als het coronavirus het kerkbezoek onmogelijk maakt? Veel kerken sluiten hun deuren en de zondagse erediensten zijn afgelast. Onze broers en zussen in het geloof die sowieso aan huis gebonden zijn vanwege ouderdom of ziekte kennen het gemis… nu ervaren wij dit allemaal.

Vanuit GKv de Ontmoetingskerk Amersfoort-Vathorst, onderdeel van Hart voor Vathorst, kunnen wij het kerk-zijn komende zondag, 15 maart 2020, beleven door het volgen van de live-uitzending! De live-uitzending wordt verzorgd door LPB media. Deze begint om 10.30 uur en is te volgen via www.beleefmee.nl. Je hoeft daarvoor niet in te loggen en is gratis beschikbaar. Ook is de uitzending via de Facebookpagina van Beleefmee.nl beschikbaar! Het mediaplatform Beleefmee.nl brengt door haar programma’s geloof en kerk in de huiskamers zodat iedereen verbonden kan blijven.

Want het is de liefde die verbindt; Zij verbindt mensen en zij verbindt mensen met Christus. Oog hebben voor onze naaste in deze Stille tijd voor Pasen en je afhankelijk weten van onze God en Vader in een “maakbare” maatschappij maakt ons één.

De voorganger van deze dienst, ds. Joost Smit zegt: “In een serie over Exodus staan we tijdens deze uitzending stil bij de situatie van Mozes die met lege handen bij God komt: ‘Hoe kan ik nu mijn werk doen?’ Het thema is dan ook: Terug bij af!”

“We lezen uit Exodus 6: 2-12 en uit Exodus 6: 28 tot en met Exodus 7: 7 en wij worden bepaald bij de illusie van de maakbaarheid. Het leek ook altijd nog ‘ver van ons bed’: de rampen, oorlogen en ziekten… nu treft het onze kwetsbaarste landgenoten. Al hebben de meeste mensen geen problemen, we worden wel stilgezet en bewust van onze lege handen. We keren ons tot God en mogen ons in deze crisis laten bemoedigen door Hem.”

Hart voor Vathorst bestaat uit twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum onder één dak. “Er zullen geen bezoekers bij deze dienst aanwezig zijn. Alleen de direct betrokkenen, de techniek en de band van de Ontmoetingskerk zijn erbij. De bandleden zingen ook en de tekst verschijnt in beeld dus kan er meegezongen worden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze dienst mee te beleven!”

Veel kerkdiensten kunnen gevolgd worden via de kerkTV platforms maar sommige kerken hebben een contract met een maximaal aantal kijkers tegelijkertijd. Andere kerken hebben wel onbeperkte kijkersaantallen, maar krijgen dan te maken met hoge kosten. Daarom biedt LPB media de mogelijkheid om Gods boodschap van liefde en genade te delen met iedereen, een boodschap van rust in tijden van onrust.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.