kinderprogramma Matthijs Vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2020 door Redactie

Gratis online kinderprogramma voor als de kerken vanwege coronavirus dicht zijn

"Wat gaan we met de kinderen doen als de kerken vanwege het coronavirus een aantal weken dicht zijn? Gisteren hoorden we het dat de komende weken alle kerken met meer dan honderd bezoekers misschien wel dicht gaan. ‘s Avonds trof het mij dat dit ook betekent dat kinderen op zondag even niet naar de kerk kunnen", schrijft verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek.

"Kunnen wij hen dan alsnog een leuk online programma rondom een Bijbelverhaal aanbieden?

Met deze gedachte werd ik vanmorgen wakker en ben gelijk hard aan het werk gegaan. De komende weken ga ik op de homepagina van Creatief Kinderwerk (dus heel gemakkelijk te vinden) elke zondag een superleuk, online kinderprogramma aanbieden met een vijftal video’s, goocheltrucs, proefjes en knutsels. Hierdoor kunnen de kinderen thuis, op de pc of achter de ipad op een leuke en aantrekkelijke manier zelf toch iets met een Bijbelverhaal en geloven doen. Ik ga de komende weken met de kinderen een serie doen over het Bijbelverhaal van Abram. Het eerste programma staat vanaf vandaag online."

Onlinekinderprogramma 1: God roept Abram
"Deze week bestaat het kinderprogramma uit een vijftal video’s en een proefje en / of knutsel. De eerste video is een video waarin ik het Bijbelverhaal vertel. In de tweede video willen mijn poppen Teun, Walter, Tokkie en Ratje hun gedachten over het Bijbelverhaal kwijt. Zevenhonderd kilometer lopen van Ur naar Kanaän vinden ze wel heel ver! In de derde video vertel ik het Bijbelverhaal met de goocheltruc van het pijlbord. Wellicht kunnen de kinderen ontdekken hoe die truc werkt. Lukt dit niet, dan verklap ik in de vierde video het geheim. Ik leg je uit hoe de truc werkt, zodat de kinderen het zelf ook kunnen doen. De vijfde video is een leuk filmpje, waarbij de kinderen zelf wat vragen kunnen beantwoorden. Willen ze nog iets extra's doen? Dan heb ik nog een leuk proefje en/of knutselopdracht voor ze. Genoeg dus om mee aan de slag te gaan!

Ik hoop dat je dit als ouders en kinderwerkers helpt!"

De kinderen en/of de ouders kunnen elke vrijdag het nieuwe online programma vinden via deze website.

Reacties

H
Heel goed idee. Ik bid of God dit werk tot zegen laat zijn voor onze kinderen en kleinkinderen.
C
Dit is tof Matthijs. Dankjewel ????
A
Komt bij mij nu de gedachte boven: coronavirus zegen voor de kerk, die nu in een positie wordt gebracht om creatief na te denken over de bijeenkomsten, ook voor onze kleintjes

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.