bijbellezen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Patrick Simons

Steeds minder praktiserende christenen in de Verenigde Staten

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de Verenigde Staten steeds minder praktiserende christenen kent. Sterker nog: sinds het jaar 2000 is dat aantal gehalveerd. Dat brengt onderzoeksbureau Barna naar buiten. Overigens zegt nog steeds 69 procent van de Amerikanen regelmatig te bidden.

Een kwart van de inwoners in de Verenigde Staten is praktiserend christen. Dat lijkt misschien veel, maar twintig jaar geleden was dat nog 45 procent. Dat is dus een flinke aanname. Het onderzoeksbureau stelt daarbij dat een praktiserend christen iemand is die minstens eens per maand een kerk bezoekt en daarnaast het geloof belangrijk vindt.

Opvallend is hoe vaak Amerikanen bidden. Bijna 70 procent van de bevolking geeft aan veel te bidden. Ook dat is overigens gedaald ten opzichte van 2000. Destijds zei 82 procent veel te bidden. Verder lezen er ook minder mensen uit de Bijbel in de Verenigde Staten, al is dat verschil een stuk kleiner. Waar in 2000 bijna 40 procent van bevolking zei regelmatig de Bijbel te lezen, is dit inmiddels gezakt naar 35 procent.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.