kerk nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Nienke Alblas

Meer dan 350 christenen vermoord in Nigeria in de eerste maanden van 2020

In de eerste twee maanden van 2020 zijn er in Nigeria 350 christenen vermoord. Christenen in het West-Afrikaanse land worden sterk vervolgd, zonder zich te kunnen verdedigen. Naar schatting zijn in de afgelopen vijf jaar bijna 12.000 christenen van het leven beroofd.

De christenen worden met name vervolgd door Fulani Jihadisten, Boko Haram en 'Highway Bandits'. Emeka Umeagbalasi komt op voor de rechten van christenen in Nigeria. Hij werkt voor de organisatie 'Intersociety'. Deze organisatie heeft via verschillende lokale en internationale nieuwskanalen vernomen dat er 250 tot 350 christenen zijn vermoord in januari en februari 2020. Boko Haram en Highway Bandits zijn verantwoordelijk voor ongeveer 100 doden. Intersociety vermeld dat er in de afgelopen vijf jaar minstens 2000 kerken in Nigeria zijn verwoest, voornamelijk door Fulani-extremisten. De Fulani lijken zich vooral te richten op het aanvallen van christenen, waar de slachtoffers van Boko Haram voor 90% bestaan uit moslims.

Het is lastig om precieze getallen te noemen rondom de vervolging van christenen in Nigeria. Stephen Enada vluchtte naar Amerika nadat zijn neef vermoord werd door Fulani extremisten. "Als je data wil verzamelen in Nigeria, weet je niet zeker of deze kloppend zijn", vertelt Enada. "In veel gevallen, als iemand is vermoord, weet je niet eens wie de familie is van de persoon. Dit is nergens vastgelegd. Omdat je geen gegevens hebt, is het erg ingewikkeld. Veel mensen worden anoniem begraven op een massabegrafenis. Je weet niet hoeveel mensen worden vermoord en wie zij exact zijn. Dit maakt het lastig om slachtoffers in kaart te brengen."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.