Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Stichting HVC

Evangelist Abraham weigerde om zijn kerk te slopen en dit is het resultaat

Evangelist Abraham (56) uit het 'Steun een Evangelist' programma van Stichting HVC leidt een gemeente op het platteland van India in de staat Andhra Pradesh. Rondom de kerkdiensten van de gemeente is al jaren veel ophef. Tot een aantal jaar geleden kwam Abrahams gemeente samen bij hem op het dak van zijn huis. Omwonenden en radicale hindoeorganisaties uit het dorp hebben hem dat drie jaar geleden verboden. Van hen mocht de gemeente niet meer samenkomen binnen de dorpsgrenzen.

Kerk buiten het dorp
Evangelist Abraham heeft toen een stukje land gekocht even buiten het dorp. Op dit stuk land is drie jaar geleden een klein kerkgebouwtje gebouwd voor de ongeveer vijftig gemeenteleden. De afgelopen jaren kwamen zij daar samen.

Kerk met de grond gelijk gemaakt
Vorige week kwamen lokale ambtenaren, politieagenten en vertegenwoordigers van hindoe-organisaties bij evangelist Abraham langs. Zij vertelden hem dat de kerk per direct gesloopt moest worden. Evangelist Abraham weigerde dat te doen. Enkele dagen later heeft een aantal personen het dak van het gebouw verwijderd en de kerkmuren gesloopt. Afgelopen zondag is met een bulldozer de rest van het kerkgebouw met de grond gelijk gemaakt.

Lees hier meer over het 'Steun een Evangelist' programma van Stichting HVC.

Reacties

Diep, diep triest.

Misschien iets voor Kaag om haar verontwaardiging te laten blijken..!?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.