Turkije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 maart 2020 door Patrick Simons

Buitenlandse christenen in Turkije geweigerd wegens geloof

Hoewel de omstandigheden voor christenen in Turkije lijkt te verbeteren, is er nog een lange weg te gaan voor er echt sprake is van godsdienstvrijheid. Uit nieuwe gegevens van de Turkse Unie van Protestantse Kerken blijkt namelijk dat alleen al in 2019 het land 35 buitenlandse christenen de toegang heeft geweigerd? De reden? Ze waren christen.

De Turkse Unie van Protestantse Kerken bracht een rapport naar buiten waarin dieper wordt ingegaan op de godsdienstvrijheid in Turkije. Die blijkt niet zo ruim te zijn als men vaak wil doen voorkomen. Opvallend is dat er niet een bepaalde trend waar te nemen is volgens het rapport. Er zijn zowel goede als slechte ontwikkelingen merkbaar, zo schrijft Christian Concern. Geweldsmisdrijven wegens geloof nemen behoorlijk af en ook het aanzetten tot haat lijkt minder te worden. Daar staat echter tegenover dat kerken en christen behoorlijk tegengewerkt worden door de overheid.

In Turkije wonen overigens niet veel christenen. In totaal is minder dan 1 procent van de bevolking christen. Verder is het overgrote deel van de bevolking moslim. Vooral in het zuidoosten van het land staat de christelijke minderheid onder druk. 

Reacties

T
Islam is niet alleen religie, maar ook politiek. Erdogan zegt: islam is islam. Zo bepaald het systeem van de islam het sociale leven. Geloofsvrijheid is een farce.

Wat islam in de politiek betekent kunnen we zien hoe het uitwerkt in Noord Cyprus.

https://cip.nl/8111-vernietiging-kerken-op-noordcyprus-gaat-door

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.