herwig
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 maart 2020 door Patrick Simons

Ds. Herwig preekt iedere zondag alsof het de laatste keer is: "Steeds duidelijker dat er geen mens is die God zoekt"

Ds. G. Herwig is 25 jaar predikant. Hij is daarbij vooral dankbaar voor Gods liefde, zo vertelt hij tegen het Reformatorisch Dagblad. Ter gelegenheid van zijn jubileum sprak de hervormd predikant van Nunspeet uitgebreid met de krant. “Ik preek altijd alsof het de laatste keer is.”

Al jong voelde hij zich geroepen tot predikant, maar omdat hij stotterde, dacht hij dat het nooit wat zou kunnen worden. Hij vertelt dan ook dat hij die roeping bij God teruglegde. Herwig ging het onderwijs in en werd later godsdienstdocent. Hij werd echter nogmaals door God geroepen, dit keer met een tekst uit Jesaja 32, die zeer toepasselijk was: ‘De tong der stamelenden zal vaardig zijn…’ Dat nam alle twijfel weg. “Het was ook gelijk afgelopen met het gestotter”, vertelt de predikant.

In zijn preken schenkt Herwig veel aandacht aan de eindtijd en de wederkomst. “Ik preek iedere zondag alsof het de laatste keer is. Dan vraag ik de gemeente wel eens: 'Stel, het is acht uur en de Heere Jezus komt om tien uur terug. Dan hebt u nog twee uur. En waar bent u dan?' Dat zijn volgens mij de vragen waar het omdraait.”

We leven volgens de predikant dan ook in de late eindtijd. “Kijk naar de verkilling van de natuurlijke liefde, de sprinkhanenplaag in Afrika, de verspreiding van het coronavirus. Te midden daarvan wordt steeds duidelijker dat er geen mens is die God zoekt. En er worden jaarlijks 46 miljoen ‘wettige’ abortussen gepleegd. Geloof je dat God dan onbewogen aanzien? Ondanks dat we in ons land niet voor het ongeboren leven mogen opkomen, kunnen we daar blijkbaar rustig onder slapen. Ook in de kerk.”

Leest het hele interview in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: "Iedere zondag preek ik alsof het de laatste keer is".

Reacties

W
Geachte dominee, bent u echt een herder en leraar vwb de eindtijd? Bij Jezus' wederkomst vangt de komende eeuw (aioon) aan, het tijdperk waarin de satan 1000 jaar gebonden zal worden en de aarde geregeerd zal worden door koning Jezus vanuit Jeruzalem. Hij gaat op de troon van Zijn vader David zitten. De profeten spreken er vaak over. In uw theologische opvatting betekent Jezus' wederkomst eeuwig wel of eeuwig wee maar dit is helaas al ca 17 eeuwen één van de grootste dwalingen in de theologie. Dominee, bekeert u!
H
@Krijgsman. Gelooft u nu echt dat als iemand oprecht in het verlossingswerk van de Heere Jezus en Zijn wederkomst gelooft maar een andere visie op de eindtijd heeft “zich moet bekeren” ? Dat zou ik - ongeacht hoe ik over het duizendjarig rijk denk - niet durven beweren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.