bulawayo zimbabwe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2020 door Nienke Alblas

50 prostituees kwamen tot geloof tijdens diner waar het evangelie werd verkondigd

In Zimbabwe werden 66 vrouwen die werkzaam zijn in de seksindustrie uitgenodigd voor een diner. Tijdens het diner werd het evangelie van God verteld. 50 van de vrouwen gaven hun leven aan Jezus. Organisator Guido Makore staat versteld van de impact op de vrouwen. "Deze vrouwen zijn als engelen. Tijdens het diner schreeuwden ze vaker 'halleluja' dan de gemiddelde kerkganger."

Het diner 'Shining Stars Dinner' werd georganiseerd door de Afrikaanse organisatie 'The Evangelicial Fellowship of Zimbabwe' (evangelisch genootschap van Zimbabwe). Naast evangelisatie op straat en het Shining Stars Dinner reikt de organisatie van Makore uit naar scholieren en gevangenen. 

Met het diner wilden ze hoop in plaats van wanhoop zaaien en het geweten van de vrouwen beteren. De organisatie helpt de vrouwen ook een nieuwe leven op te bouwen. "Ik ben zo blij om te zeggen dat we hen kunnen helpen met het opbouwen van vaardigheden waarmee ze ander werk kunnen vinden. Door hen te leren om te naaien, te bakken en te trainen als kapsters zijn de vrouwen straks niet meer afhankelijk van hun werk op straat."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.