Pasterkamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Patrick Simons

Jan Sjoerd Pasterkamp overleden: "Het overlijden van een kind van God is altijd een overwinning"

Dinsdag is voormalig voorganger en zendeling Jan Sjoerd Pasterkamp na een kort ziekbed overleden. Dat maakte zijn zoon bekend op Facebook. Pasterkamp is 75 jaar geworden. "Hij was een vader voor velen en wij zullen hem zeer missen", schrijft Daniel Pasterkamp in het bericht. 

"Vandaag is mijn lieve vader, Jan Sjoerd Pasterkamp na een kort ziekbed heengegaan om bij zijn Heer en Heiland zijn intrek te nemen", begint zoon Daniel het bericht. "Met verdriet, maar vooral met heel veel dankbaarheid kijken wij terug op zijn leven en het werk dat hij hier op aarde mocht volbrengen. Zijn leven was vol passie voor God en vol om deze passie over te brengen op de volgende generatie. De impact die hij -in liefde- had op onze levens, zijn geliefde Papua-Nieuw-Guinea, maar ook op vele harten in Nederland en in de wereld, laat een onuitwisbare indruk achter. Hij was een vader voor velen en wij zullen hem zeer missen." 

"Hij was een vader voor velen en wij zullen hem zeer missen."

De reacties uit de christelijke wereld op het overlijden van Pasterkamp komen op social media al snel binnen. Resound Church Parkcity uit Heerlen plaatst een toepasselijke uitspraak van de laatste preek die Pasterkamp in de kerk hield: "Het overlijden van een kind van God is nooit een nederlaag, maar altijd een overwinning", stelde de voorganger in zijn preek. "Dit zijn de woorden van Jan Sjoerd Pasterkamp in zijn laatste preek die hij deed in onze kerk. En het bleek ook de allerlaatste te zijn. Vandaag is hij door de Heer thuisgehaald. We hebben veel te danken aan Jan Sjoerd, mede oprichter van onze kerk. Een groot man van God is heengegaan. Maar hij laat een grote erfenis na. We bidden voor troost en kracht voor de familie." 

Ook voorganger en Bijbelleraar Johan Selier reageert: "Vandaag bereikte ons het bericht van het overlijden van Jan Sjoerd Pasterkamp. Een man wiens leven in het teken stond van zending, het brengen van het Evangelie en het toerusten van een nieuwe generatie. Een apostel, een generaal en een geestelijk vader voor velen is naar Huis gegaan. Tot ziens, Jan Sjoerd." 

Ook Stichting Opwekking reageert. Pasterkamp was talloze malen actief op de bekende Pinksterconferentie. Directeur Ruben Flach: “Als Opwekking zijn we dankbaar voor het leven van deze man van God. Hij leefde om Jezus lief te hebben en te volgen, wat het hem ook kostte. En we weten dat het hem veel heeft gekost. Ondanks de zwakkere gezondheid van de laatste jaren bleef het vuur van de Geest en de autoriteit van God uit zijn leven stralen, tot zegen van velen. Hij is een voorbeeld voor mij persoonlijk en voor ons allemaal: in afhankelijkheid van God, in nederigheid, in geloof. Ik mocht een aantal jaren persoonlijk met hem optrekken en ben geïnspireerd door zijn leven en zijn liefde voor Jezus.”

Pasterkamp laat een vrouw en drie kinderen na.  

Krijg volledige toegang tot CIP.nl

Reacties

Goede persoonlijke herinneringen aan deze lieve broer.Dank voor wat hij deed, zowel persoonlijk als op het gebied van gemeentebouw en het geven van adviezen. Ik wens de familie oprecht sterkte met dit verlies.
C
Daar ben ik even stil van. Ik wil zijn familie en vrienden heel veel sterkte wensen. Een groot voorbeeld in het volgen van Christus en een grote inspiratie bron is van ons heen gegaan. Ik kijk dan ook met heel veel dankbaarheid terug op het vele onderwijs dat ik van hem heb mogen ontvangen. Hij mag bij zijn Heer zijn die hij zo liefhad.
W
Jan Sjoerd !!! Daar schrik ik van!!! Geweldige vent! Ik heb je mogen kennen als een geestelijk vader! Maar ik wist niet dat je ziek was! Maar ik weet dat je bij onze grote God gaat wonen! Tot ziens in Jezus Naam!
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!