Hersteld hervormde kerk Sprang-Capelle
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Hersteld hervormde kerk in Sprang-Capelle houdt bidstond tegen corona

"Ik miste ongeveer twintig van de driehonderd gemeenteleden", vertelt ds. J. W. Baan, predikant van de hersteld hervormde gemeente ’s Grevelduin en Vrijhoeve Capelle in het Reformatorisch Dagblad. De corona-uitbraak treft Noord-Brabant extra hard, ook in de omgeving van deze kerkelijke gemeente. Ds. Baan pleit voor een bidstond tegen het coronavirus.

Woensdag is het biddag. Een ideale gelegenheid voor een bidstond, stelt de predikant. Tijdens die bidstond hoopt Baan te preken over Psalm 91. "Daar staat: 'Want Hij zal u redden van de zeer verderfelijke pestilentie.' Dwars door alles heen redt de Heere Jezus." De kerkelijke gemeente beperkt het handenschudden tot een minimum. Ook bij pastorale bezoeken laat de predikant handen schudden achterwege.

De viering van het heilig avondmaal wordt in de gemeente van de dominee twee weken uitgesteld. De kerkenraad overweegt de wijn in aparte bekertjes aan te bieden en het avondmaalsbrood van te voren door iemand met ontsmette handen te laten snijden.

Reacties

J
Halleluja! God dank dat er nog kerken zijn die het uitroepen naar de Heere in deze nood! Hopelijk volgen er nog vele....(Kerken die bidstonden houden) God de Heere regeert. Nu en eeuwig!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.