verenigde naties
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 maart 2020 door Nienke Alblas

Religie-expert VN vindt het tijd dat religies werk maken van gelijkheid van geslacht en geaardheid

Volgens de 'expert van vrijheid en religie' van de Verenigde Naties (VN) wordt het tijd dat de wereldreligies zich aanpassen aan de ideologie van de vredesorganisatie. De VN zou volgens hem het laatste woord moeten hebben, vermeldt een artikel van CBN News.

Verslaggever van de VN 'vrijheid van religie en geloof' stelt dat religies en geslachtsgelijkheid een breekpunt hebben bereikt. Ahmed Shadeed ligt zijn standpunt toe: "Ik wijs elke vorm van het gebruik van religie als rechtvaardiging voor de mishandeling en het geweld tegen de LGBT+ gemeenschap af." Ter verduidelijking stelt CBN News dat christenen in het algemeen niet oproepen om geweld te gebruiken of te discrimineren. Al lijken opvattingen van sommige orthodoxe christelijke groepen in strijd met discriminatie. Shadeed stelt dat het recht op godsdienstvrijheid gelovigen én ongelovigen beschermt.

"Elke staat heeft de verplichting om alle mensen gelijk te behandelen, ongeacht wat zij geloven en wat hun geslacht of geaardheid is", zegt Shadeed. Om dit te bereiken moeten wetgevingen die homoseksualiteit strafbaar stellen worden afgeschaft. Pro-life groepen in Amerika stellen dat de wet van gelijkheid ook toegepast zou moeten worden op ongeboren kinderen.

Lees het volledige artikel

Reacties

"De wereldreligies moeten zich aanpassen aan de ideologie van de vredesorganisatie (VN)"

Dát is verontrustend. De VN heeft dus een ideologie én die vindt dat iedereen zich daar naar moet schikken. Het gaat verdacht veel richting "wereldregering ", voor de één een droomscenario voor de ander een horrorscenario.

Het onderwerp waar het over gaat laat ik zitten; elk mens is er, mag er zijn én is beschermwaardig, dus dat is het punt voor mij niet.H
Als de religie expert van de VN het laatste woord krijgt dan ontstaat de religie van de New World Order.
Deze religie expert van de VN (Verenigde Nonsense) heeft een bepaald (seculier) beeld van de wereldreligies. En dan verwachten dat we ons gaan aanpassen naar hun (seculiere) ideologie. Zo mogen ze ook wel eens kijken naar het disproportioneel berispen van Israël.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.