verkering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 maart 2020 door Jeffrey Schipper

'Voordat ik verkering kreeg, was ik intensief met het geloof bezig en nu niet meer'

'Voordat ik verkering met hem kreeg was ik intensief en veel met de zaken van God en het geloof bezig. Ik merk nu, sinds ik verkering heb, dat dit is verschoven', laat een vragensteller weten in de vragenrubriek van Refoweb.nl. 'Ging ik eerst met de dingen die me bezig houden standaard als eerste naar de Heere; nu deel ik dit automatisch eerder met mijn vriend dan met God. Ook de tijd en kwaliteit van mijn gebedsleven en stille tijd is veranderd.' Ds. C. Budding geeft advies.

"Om eerlijk te zijn vind ik je vraag heel herkenbaar", reageert de hervormde predikant uit Goudswaard. "Wat kunnen de omstandigheden van ons leven ervoor zorgen dat we op afstand van de Heere komen te staan."

Hij verwijst naar wat de schrijver van de Hebreeënbrief zegt in hoofdstuk 12: 'Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo'n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof.' Budding: "Daarmee wil de schrijver van deze prachtige brief ons duidelijk maken, dat we werkelijk ons hele bestaan moeten richten op de Heere Jezus. Daarbij moeten we afleggen alle last van de zonde die ons zo gemakkelijk verstrikt.

Hoewel ik uit ervaring weet, dat dit niet zo makkelijk is, wil ik je toch oproepen om je schuld voor de Heere te belijden. Roep Hem dagelijks aan en smeek om Zijn genade. Dan is het God Zelf die op Zijn tijd, je de volheid van je geluk weer geven zal. Allereerst voor jou persoonlijk, maar samen met je vriend mag je dan gericht zijn op Zijn eer! En alleen dat geeft vrede en geluk!"

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.