motor india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Nienke Alblas

Hindoe-extremisten mishandelen christelijke leider en overrijden hem met motoren

Een christelijke leider uit India is in elkaar geslagen en overreden met motoren door tien hindoestaanse nationalisten. Christian Post vermeld dat leider Isaac Paulose werd aangevallen nadat hij zijn zoontje naar school had gebracht. Pastor Kumar Deep was ooggetuige: "Hij werd staande gehouden in zijn auto door de hindoestaanse nationalisten en gedwongen om uit te stappen. Hierna begonnen de mannen op Isaac in te slaan." 

Paulose werd geslagen met bamboestokken en een metalen ketting. Na de aanval werd hij overreden door de vijf motoren waar de hindoestanen op reden. "De groep mannen joelden en beschampten broeder Isaac. Ze riepen dat hij Jezus aan moest roepen. Daarnaast bedreigden ze hem met de dood als hij mensen bleef 'bekeren'." Nadat de aanvallers wegreden, kwam pastor Deep Paulose snel te hulp. Hij bracht hem naar het ziekenhuis.

De plaatselijke christelijke leider Hemant Lal uit Bhopal zocht Paulose op in het ziekenhuis. "Isaac is in een erg slechte staat naar het ziekenhuis gebracht. Ik verbaasde mij over zijn grote geloof. Hij is niet bang en heeft volle vertrouwen in het werk dat hij voor de Heer mag doen. Ook was hij blij dat hij voor de naam van Jezus mocht lijden."

Volgens de Indiase wet mag je niemand dwingen tot bekering tot een religie. Wanneer je deze wet overtreedt, kan je hier zeven jaar cel voor krijgen. Er is in het land bescherming van religie en godsdienstvrijheid in India, maar christenen worden als minderheid nog steeds bedreigd.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.