India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Patrick Simons

Indiase overheid laat kruizen en Christusbeeld verwijderen van begraafplaats

Een christelijke begraafplaats in een klein dorpje in Zuid-India is vorige week op last van de overheid ontdaan van al haar christelijke symbolen. Er werden in totaal veertien kruizen van de begraafplaats verwijderd. Ook een vier meter hoog Christusbeeld moest eraan geloven.

Het gaat om een Christusbeeld dat op de top van een heuvel is gebouwd. Langs de weg richting het beeld stonden veertien kruisbeelden. Op Goede Vrijdag liepen christenen in de regio deze weg als symbool van de kruisweg die Jezus liep. Er was al langere tijd onenigheid over de christelijke symbolen. Hoewel christenen al dertig jaar dit stuk land gebruiken en ook stellen bewijs in handen de hebben dat het hun eigendom is, zegt de overheid dat het land van de staat is.

Vorige week werden de kruizen en het beeld plotseling verwijderd zonder dat de kerk daarover vooraf was ingelicht. De woordvoerder van het bisdom stelt dat de Bharatiya Janata-partij erachter zit, een hindoeïstisch-nationalistische politieke partij in India.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.