abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Patrick Simons

Onderzoek huishoudbeurs: merendeel niet-christenen wil abortusgrens terugbrengen

Stichting Schreeuw om Leven met een stand aanwezig op de huishoudbeurs. Christelijke vrijwillgers stonden daar natuurlijk om mensen bewust te maken van wat abortus nu eigenlijk is en om alternatieven te bieden. Vaak zijn mensen van dat laatste namelijk niet op de hoogte. Daarnaast deed men ook een klein onderzoek, met opvallende uitkomsten.

In totaal werden er 537 bezoekers van de huishoudbeurs gevraagd wat ze vonden van de huidige abortusgrens van 24 weken. Slechts tien procent van de ondervraagden gaf aan dat ze deze grens prima vinden. Een veel groter deel (31,1 procent) wil dat de grens teruggebracht wordt naar twaalf weken. Het allergrootste deel (31,5 procent) zegt echter dat abortus helemaal afgeschaft moet worden en dat de grens bij nul weken moet liggen.

Nu denken mensen uiteraard dat de stichting vooral met niet-christenen heeft gesproken. Daar is men echter op voorbereid en dus is de achtergrond qua geloof ook afzonderlijk meegenomen in het onderzoek. De uitkomsten hiervan zijn zo mogelijk nog opvallender. Dat christenen tegen abortus zijn is niet zo verwonderlijk. Maar van alle ondervraagden waren er 312 mensen die aangaven geen christen te zijn. Ruim twintig procent van hen wil echter dat abortus afgeschaft wordt. Bovendien geeft ook nog eens 36,9 procent van de niet-christenen aan dat men de abortusgrens liever terugbrengt naar twaalf weken. Slechts een kleine 15 procent vindt de huidige grens prima.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.