Christelijke Hogeschool Ede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Jules Isaac Stichting

Symposium aan CHE ter gelegenheid van boek ‘Israël in het hart van de Kerk’

Vrijdag 20 maart houdt de Jules Isaac Stichting aan de Christelijke Hogeschool Ede een symposium met de toonaangevende Messiasbelijdende Joodse theoloog Dr. Mark S. Kinzer. Aanleiding voor dit feestelijk symposium is het verschijnen van het boek Israël in het hart van de Kerk. Ondertitel: Jezus in het hart van Israël. Het boek dat in maart verschijnt bevat onder meer vijf in het Nederlands vertaalde lezingen van Dr. Kinzer.

De Amerikaan Mark Kinzer trok de afgelopen 15 jaar in de Engelstalige wereld veel aandacht met zijn theologische publicaties aangaande Kerk en Israël. Toch kan deze uitgave van ‘Israël in het hart van de Kerk’ met recht een wereldprimeur worden genoemd. Want met deze lezingen voor het bredere publiek komt het baanbrekende gedachtegoed van deze theoloog nu voor het eerst voor een groter publiek beschikbaar. Dat maakt dit toegankelijke boek tot een unieke uitgave. In de Engelstalige wereld is een vergelijkbare uitgave van Kinzers werk voor het bredere publiek nog niet beschikbaar. Nederland bijt met deze publicatie dus de spits af. Mark Kinzer zal tijdens het symposium uit handen van uitgever Cees Scholten het eerste exemplaar ontvangen.

Aan het symposium werken naast Mark Kinzer verschillende Nederlandse theologen mee, onder wie Dr. Henk Bakker (VU Amsterdam), Professor dr. Mart-Jan Paul (ETF Leuven) en Dr. G. J. Mink (Sliedrecht). Daarnaast verlenen ook ds. C.J. Overeem (Woerden) en Jaap Bönker, directeur van Comité Gemeentehulp Israël hun medewerking. Dr. Mark Kinzer zal tijdens het symposium uit handen van uitgever Cees Scholten het eerste exemplaar van ‘Israël in het hart van de Kerk’ ontvangen. Dit boek is tevens een uitgave van de Jules Isaac Stichting.

Arnold Huigen, hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, zegt over het boek het volgende: “Mark Kinzer biedt de hoogste kwaliteit die er te vinden is in de bezinning op de plaats van Israël en de kerk. Dit boek plaatst Israël terecht in het hart van de kerk. Christenen zijn Kinzer veel dank verschuldigd.”

Alle informatie over het programma en hoe men zich kan aanmelden voor deelname aan dit symposium, is te vinden op deze website van de Jules Isaac Stichting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.