Joke Buis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Joke Buis legt uit waarom zij een nieuwe koers inslaat: "Ik stond op een kruispunt"

‘Vertrouwd & Nieuw’ heet het project waar Joke Buis vanaf eind april mee op tour gaat. Tegenover Groot Nieuws Radio vertelt de zangeres dat ze een nieuwe koers inslaat. “Het voelde vorig jaar alsof ik op een kruispunt stond”, laat zij weten.

Op het kruispunt begon Joke Buis na te denken over welke weg ze moest in slaan. “Heb ik nog iets te melden? Is er nog urgentie voor mij om iets te maken? Daar ben ik over gaan nadenken. Dat bracht me terug naar de reden waarom ik ooit ben begonnen met zelfstandig artiest zijn. In de zomer van 2013 kreeg ik een droom van God, waarin Hij zei: ‘Vertrouw op Mij’. Het was een hoorbare stem. Ik ging die avond slapen met een hoofd vol zorgen, ik wist dat ik iets zelfstandig moest gaan doen.”

Voor het eerst bracht ze op haar album 'Vertrouwd & Nieuw' nieuw geschreven luisterliedjes, gezangen (geïnspireerd op oude kerkliederen) en vertrouwde klassiekers bij elkaar. Tijdens de voorjaarsconcerten komen daar nog niet eerder verschenen liedjes bij. De muziek van 'Vertrouwd & Nieuw' is intiemer en persoonlijker: thema's die dicht bij Joke's hart liggen staan centraal, ook tijdens de concerten. 

Bekijk de CIP-video en klik hier om het gesprek bij Groot Nieuws Radio terug te luisteren:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.