Jodenster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 maart 2020 door Christenen voor Israël

Christenen voor Israël stuurt urgente brief aan kerken in Nederland: 'Kritiek op Israël vertaalt zich steeds vaker in Jodenhaat'

Christenen voor Israël (CvI) stuurt deze week aan alle voorgangers en kerken in Nederland een urgente brief. De directe aanleiding voor de brief is de aankondiging van de Openbare Aanklager van het Internationaal Strafhof om onderzoek te gaan doen naar vermeende oorlogsmisdaden van Israëlische leiders.

Deze beschuldiging staat volgens CvI niet op zichzelf. De historische band van het Joodse volk met het land, en daarmee het legitieme bestaansrecht van Israël, wordt stelselmatig ontkend door de internationale gemeenschap. CvI herkent hierin een algemene trend van demonisering. Israël wordt bestempeld als misdadig, de Joden zijn de schuldigen.

Jodenhaat en antizionisme gaan steeds meer hand in hand, beredeneert opperrabbijn Jacobs in het begeleidende pamflet. 'Kritiek op Israël vertaalt zich steeds vaker in antisemitische uitspraken en incidenten', stelt CvI. 'De carnavalsparades van februari jl. in Aalst (België) en Campo de Criptana (Spanje) illustreren dit op verbijsterende wijze. De Holocaust wordt belachelijk gemaakt en eeuwenoude antisemitische stereotypen worden ongecensureerd vertoond: op geld beluste Joden, of Joden als ongedierte. ‘Je moet overal om kunnen lachen’, is het verweer.' Een ronduit beschamende vertoning, vindt CvI. Veel Joden voelen zich niet meer thuis in het van oudsher christelijke Europa.

De Joodse Holocaust-overlevende Simon Wiesenthal zei al: “om het kwaad te doen zegevieren, heb je enkel goede mensen nodig die niets doen.” Daarom doet CvI een dringende oproep aan alle kerken om voor Israël op te komen en elke vorm van Jodenhaat en Israëlhaat te bestrijden. De stichting roept predikanten en kerkenraden op om te bidden voor Israël en het Joodse volk.

De oproep van CvI wordt begeleid door een pamflet geschreven door vier auteurs, die toelichtingen geven bij de toenemende Jodenhaat en Israëlhaat. Dr. Bart Wallet (historicus) schrijft over het ‘nieuwe antisemitisme’. Opperrabbijn Binyomin Jacobs beschrijft hoe antisemitisme en antizionisme niet meer los van elkaar te zien zijn. Mr. Andrew Tucker schetst hoe de internationale gemeenschap Israël steeds meer in het beklaagdenbankje plaatst. En Hanna Luden (directeur CIDI) schrijft over de grote toename van antisemitisme in Nederland.

Reacties

O
Tja Israël blijft een heet hangijzer bij velen. Toch is en blijft het Joodse volk Gods volk en is er nog steeds een belofte voor hun. Wat ik wel mis bij CVI is het feit dat je wel goed geïnformeerd wordt en positief nieuws krijgt over Israël maar ik lees niet dat zij ook Jezus als redder en verlosser nodig hebben net zo goed als wij. Ook mis ik wel eens de andere kant van de staat Israel bijv. de grote hoeveelheid abortussen.
J
Haat tegen Israël is ten diepste haat tegen de God van Israël en de christenen. De toename van het antisemitisme is de opmaat naar de de grote climax dat alle volken zullen optrekken om Jeruzalem te belegeren. Het volk Israël is een instrument in handen van God. Zij leven, met uitzondering van de messias belijdende Joden, onder de bedekking. Als de benauwdheid zijn hoogtepunt bereikt zal Christus terugkomen op de Olijfberg. Eens zullen ze (1/3 deel) Hem zien en met Christus regeren.

Geen abortussen bij de orthodoxe Joden, die hebben allemaal grote gezinnen en zijn zwaar religieus en zullen in de toekomst alleen maar groeien. De liberalen zijn niet anders dan de doorsnee Europeaan. Overigens noteerden de 4 grote Europese landen, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië in 2018 al 622.000 abortussen. Moeilijk om dan iets over anderen te zeggen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.