kyara bidden en vasten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 maart 2020 door Nienke Alblas

Kyara (19) kijkt anders naar zichzelf en de wereld door 9 dagen bidden en vasten

Kyara (19) koos ervoor om in de periode voor Pasen negen dagen te bidden en vasten. Met ongeveer 500 mensen komt ze elke dag samen om geestelijk gevoed te worden. "Doordat ik aan het vasten ben, kom ik veel dieper in het christelijk geloof en merk ik dat dat veel beter gaat dan normaal", vertelt Kyara tegenover EO BEAM.

Door een vriendin werd Kyara op het bidden en vasten gewezen. Ze had nooit eerder gevast en wist dus niet wat ze moest verwachten. Dankzij het vasten wordt haar geest 'wakker' zegt Kyara. Elke dag is ze van tien uur 's ochtends tot tien uur 's avonds in de kerk. Hier krijgt ze onderwijs van Herman Boon. Daarnaast wordt er gebeden met anderen. Ook is er tijd om God persoonlijk te ontmoeten: "Het is heel intensief, zeker zonder eten. Maar het is een geestelijke keuze die ik heb gemaakt. Omdat het een bewuste keuze is, merk ik dat ik er bijna geen moeite mee heb. De eerste drie dagen waren heel zwaar, maar daarna raakte ik eraan gewend."

De grootste verandering die Kyara merkte door het bidden en vasten is het ervaren van de liefde van Jezus. "Ik heb het idee dat ik meer en meer verander naar hoe God naar me kijkt. Hierdoor ga ik mezelf en de wereld om me heen ook echt anders zien."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.