abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 maart 2020 door Patrick Simons

Bijna kwart zwangere vrouwen Engeland en Wales pleegt abortus

Alleen al in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje vonden in het jaar 2018 maar liefst 622.480 abortussen plaats. Vooral in Frankrijk is het aantal abortussen met 224.000 per jaar extreem hoog. Dat blijkt volgens Evangelical Focus uit cijfers van Eurostat.

Regels en wetten rondom abortus lopen in Europa behoorlijk uiteen. Er zijn bijvoorbeeld landen waar een compleet verbod geldt, maar er zijn ook landen waar je als vrouw volledig vrij bent om te kiezen of je al dan niet je kindje weg laat halen uit de baarmoeder. De harde cijfers van meer dan 600.000 abortussen per jaar in slechts vier landen, zijn echter schrikbarend.

Hoewel de meeste abortussen plaatsvonden in Frankrijk, is het land niet de hoogste stijger in Europa. Daarvoor moeten we naar Engeland en Wales. Bijna een kwart van de zwangere vrouwen in deze landen besloot in 2018 om een abortus te plegen. Dat is maar liefst 22,7 procent meer dan het jaar ervoor.

Lees meer bij Evangelical Focus.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.