Katwijk mannenzang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2020 door Redactie

Kaartverkoop voor Katwijkse Mannenzangavond van start

Stichting Mannenzang Katwijk heeft te maken met een luxe-probleem. Enkele jaren geleden werd het vanwege de veiligheid verplicht om met kaartverkoop te gaan werken. In het voorjaar en het najaar is er een avond waar de Nieuwe Kerk van Katwijk aan Zee zich vult met zo’n 1700/1800 mannen.

24 april a.s. wordt de eerstvolgende avond georganiseerd. Onlangs startte hiervoor de kaartverkoop, echter de run om kaarten was zo groot dat de server eruit knalde. Na het herstel waren alle kaarten binnen een uur verkocht. Gelukkig waren ze op het enthousiasme van de mannen voorbereid en zijn zowel kerk alsook medewerkers een avond later ook geboekt. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Alles is hetzelfde op twee kleine dingen na, we beginnen een half uur eerder en er wordt geen bovenstem gezongen tijdens deze avond.

Door de organisatie werd bekend gemaakt dat de 85-jarige ‘vriend van de mannenzang’ Henk Binnendijk beide avonden de te zingen 'hemelliederen' aan elkaar zal praten. Henk zei eerder: "In de Bijbel vind je ongeveer 700x het woord 'hemel'. God Woord is er vol van. Voor mij duurt het niet zo lang meer en dan ga ik naar de hemel. Als ik daar zal zijn dan zal ik zien dat het vele malen heerlijker is dan ik ooit had kunnen bedenken."

Dirigent Bert Noteboom en ook voorzitter van deze club ziet dat het enthousiasme voor de mannenzang alleen nog maar toeneemt en wil dit jaar gaan onderzoeken of het haalbaar is om een mannenzang te organiseren in de Arena. Drie jaar geleden zei Henk Binnendijk: “Dag Mannen, dit is zo indrukwekkend. Ik doe een gek voorstel, zullen wij er eens over na gaan denken en voor gaan bidden om een mannenzangavond in de Arena te houden? Wat een getuigenis zou dit voor Nederland zijn, om met 50.000 mannen God te eren in de Arena.“ Sinds die tijd gaat er geen maand voorbij of iemand deelt het met ons.

Uitsluiten doet Noteboom het niet: “als stichting Mannenzang Katwijk hebben we de eerste stappen gezet en op 24 en 25 april zullen mannen hier meer over horen. Er is veel voor nodig, want 2 avonden met 1800 mannen is nog geen Arena vol met mannen. Voor ons zijn de extra avonden die we dit jaar hebben een test, als bijvoorbeeld 25 april ook snel vol zit dan is de basis aan mannen verdubbeld en bemoedigt het ons als stichtingsbestuur ook om verdere stappen te gaan zetten. Maar het is voor mij in ieder geval geen doel op zich. Ik geniet 24 en 25 april met de mannen in Katwijk. In de middag bruist heel Katwijk er al van. Bussen met mannen uit het hele land komen aan, restaurantjes vullen zich. En ’s avonds zingen we uit volle borst. Dit jaar starten we met ‘Prijst mijn ziel de Hemelkoning’. Ik ben bang dat het in Engeland te horen zal zijn…”

Mannen die dit feest ook mee willen maken kunnen hun kaarten voor 25 april bestellen via deze website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.