Roelof Bisschop en Kirsten van den Hul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2020 door Jeffrey Schipper

PvdA-Kamerlid vindt dat christenen met andere kijk op huwelijk en seksualiteit mensenrechten schenden

"Mensenrechten zijn geen mening!" Met deze woorden maakte PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul in een kort debatje met SGP-Kamerlid Roelof Bisschop duidelijk dat christenen met een traditionele kijk op huwelijk en seksualiteit mensenrechten schenden.

Van den Hul weigerde tegenover Bisschop toe te geven dat er in Nederland ruimte mag zijn voor niet-progressieve opvattingen huwelijk, gezin en seksualiteit. "Moet een school op dit punt per se naar de opvattingen van de PvdA luisteren en op die wijze leerlingen indoctrineren als ouders een andere visie op seksualiteit en trouw hebben? Is die ruimte er wel of niet? Dat is de kernvraag. En ik zou daar graag een 'ja' of een 'nee' op willen hebben", aldus de SGP'er.

In antwoord hierop liet Van den Hul weten dat "mensenrechten geen mening zijn". "Ik raad de heer Bisschop aan om nog eens goed te kijken naar artikel 1 van onze Grondwet. Mensenrechten zijn een basiswaarde in onze rechtsstaat." Bisschop: "Ik constateer dat in geen enkel internationaal verdrag als het gaat over mensenrechten dít onder mensenrechten wordt gerekend." Hij adviseert Van den Hul dan ook om de mensenrechten nog eens goed te bestuderen.

Vorig jaar werd een petitie ter ondersteuning van de Nashvilleverklaring aangeboden in de Tweede Kamer. In deze verklaring staat onder meer dat een homorelatie niet binnen een christelijke levensstijl past. Rondom het in ontvangst nemen van de petitie was Van den Hul één van de drie Kamerleden die demonstratief een statement maakte. Zij hulde zich in roze kleding gehuld en liep hand in hand met twee andere links-progressieve Kamerleden door het Kamergebouw.

Reacties

En zo wordt de werkelijkheid omgedraaid.

Niet het huwelijk tussen man én vrouw is de basis, nee zij die dit (nog) uitdragen schenden de mensenrechten. Dus er is maar één opvatting mogelijk, nl. de "diversiteit-relatie-opvatting". En alles en iedereen moet buigen voor deze nieuwe werkelijkheid.
J
"Voorzitter, hier zullen wij het niet over eens worden..." maar ondertussen wil ik u wel vast de mond snoeren en kom ik met ongefundeerde beschuldigingen over het 'schenden van mensenrechten'. Fijn toch die tolerantie van links die pal staat voor de vrijheid van meningsuiting (als het in hun straatje past tenminste)... Op deze wijze wordt de democratie zoals wij die kennen geweld aangedaan...
Als mevr. van de Hul meent dat de traditionele (lees: bijbelse) kijk op huwelijk en seksualiteit mensenrechten schendt, dan zegt ze eigenlijk dat GOD mensenrechten schendt. En dat is toch de omgekeerde wereld.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.