corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2020 door Patrick Simons

Zuid-Koreaanse kerk die coronavirus verspreidde krijgt te maken met geweld

In Zuid-Korea is het coronavirus verspreid door de Shincheonji Kerk, een geloofsgemeenschap die door de overheid gezien wordt als een sekte. Het leidde tot problemen, zeker toen de leider weigerde mee te werken aan het onderzoek van de overheid. Eerder deze week ging hij door het stof en bood zijn excuses aan. Nu komt de kerk echter met een opvallende verklaring.

In een woensdag naar buiten gebrachte verklaring stelt de kerk dat hun leden gewelddadig worden vervolgd, met name door eigen familieleden. Het leidde volgens de verklaring zelfs tot de dood van één van hun leden. In de verklaring wordt onder meer gesproken over een heksen jacht tegen de kerk. ‘Dit heeft geleid tot geweld en vervolging met uiteindelijk de dood van één van onze leden tot gevolg. We kunnen daarom niet anders dan naar buiten treden met dit nieuws”, valt er in de verklaring te lezen.

Overigens ontkent de geloofsgemeenschap in dezelfde verklaring ook dat men niet heeft meegewerkt met het onderzoek van de overheid. Men schrijft dat na de uitbraak van het virus onmiddellijk de ledenlijst van de kerk is gecontroleerd en overhandigd aan de overheid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.