locker room
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse school verwijdert bijbelvers van muur na klacht van atheïsten

Op een middelbare school in de Amerikaanse staat Kentucky diende een leerling een klacht in over een bijbelvers op de muur. Het opschrift stond in een kleedkamer. Na een klacht van de atheïstische groep 'Freedom From Religion Foundation' (FFRF) moest de school verplicht over de tekst heen schilderen, vermeldt Faithwire.

De tekst op de muur was een samenvatting van een bijbelvers uit Jeremia 20 vers 11: 'But the Lord is with me like a Mighty Warrior' (de Heer is met mij als een Machtige Strijder). Op een prikbord ergens anders in de school in Kentucky hing een briefje met de tekst: 'Jesus is my Savior, You Can't Scare Me' (Jezus is mijn Redder, je kan mij niet bang maken). De tekst is geen bijbelvers, maar ook dit briefje moest per direct worden weggehaald van de FFRF.

FFRF heeft de schoolleiding verzocht om alle religieuze berichten en beelden van de openbare school te verwijderen. Dit vragen zij op basis van de Grondwet die openbare scholen verplicht om religieus neutraal te zijn.  

Lees het volledige artikel

Reacties

Wat zou er gebeuren als ik als christen een klacht zou indienen tegen bijv. de tekst: “Er is geen God”? Zou dat dan ook worden weggehaald???
En dat in een tijd dat het atheïsme afneemt. De laatste stuiptrekkingen. Gelukkig accepteert het jodendom zowel als de gewelddadige islam het oude testament dus mag over 6 jaar de tekst weer terug.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.