second love
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2020 door Patrick Simons

Burgemeester Nissewaard weigert reclameposters Second Love te verwijderen

Net als in verschillende andere dorpen en gemeentes, hangen ook in Nissewaard reclameposters van Second Love. ChristenUnie/SGP wil dat deze posters zo snel mogelijk verwijderd worden. De plaatselijke burgemeester weigert dat echter.

Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond van de gemeente in Zuid-Holland kwamen de posters volgens het Algemeen Dagblad uitgebreid ter sprake. Raadslid Bernard Tebrugge stelde dat de activiteiten van Second Love aanzetten tot relatieproblemen en echtscheidingen. Wat hem betreft worden de reclameposters dan ook zo snel mogelijk verwijderd. Hij zei daarbij onder andere dat kinderen hiervan het grootste slachtoffer zijn en dat Jeugdzorg ook nog eens extra werk krijgt door de activiteiten van Second Love. En die zijn volgens Tebrugge al overbelast.

Burgemeester Foort van Oosten reageerde echter direct door te stellen dat hij niet van plan is om de poster weg te laten halen. Het gaat er daarbij niet om wat hij zelf vindt, maar vooral omdat hij terughoudend wil zijn met ingrijpen bij dit soort reclameboodschappen. Hij stelt dat dit verandert wanneer het de openbare orde zou beïnvloeden.

In andere gemeenten namen burgemeesters eerder wel het besluit om de posters weg te halen. Onder meer in Groningen, Bunschoten en Rhenen werden de posters op last van de burgemeester verwijderd.

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken Second Love in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 1.

Lees ook: Oprichter Second Love wuift kritiek van christenen weg: "Ik geloof niet in trouw tot de dood scheidt".

Reacties

Wat ontstellend slap om zich te verschuilen achter het argument dat het niet om zijn mening gaat, en dat hij alleen deze kwalijke reclame wil verbieden als sprake zou zijn van verstoring van de openbare orde. Ja, want daarover wordt hij publiekelijk afgerekend. Maar zolang dat gevaar er voor hem is niet is, laat hij immoraliteit gewoon toe. Dat maakt hem een immorele burgemeester.
J
simpelweg zelf weg halen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.