RMU corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2020 door RMU

RMU stuurt leden handreikingen rondom coronavirus

De christelijke vakorganisatie RMU heeft woensdag 4 maart 2020 al haar leden opgeroepen om nuchter te blijven nu het coronavirus zich in Nederland verspreidt. In een brief aan haar leden biedt de RMU praktische handreikingen hoe werkgevers en werknemers kunnen omgaan met de besmettelijke ziekte, maar wijst ook de op geestelijke kant: “Vraag jezelf af waar je je heil zoekt en vertrouwen op stelt”, adviseert RMU-bestuurder Jan Kloosterman.

De RMU merkt dat veel mensen rondlopen met vragen. Kloosterman: “Veel werkgevers en werknemers weten niet hoe ze moeten omgaan met het coronavirus. En dat begrijpen we goed. Een onzichtbare dreiging geeft zorgen. Onzekerheid en angst houden mensen soms in hun greep. Tegelijk willen mensen hun verantwoordelijkheid nemen. Daarom bieden we onze leden praktische handreikingen. Hoe voorkom ik verspreiding van het coronavirus op mijn werk? Mag ik thuiswerken als mijn collega het coronavirus blijkt te hebben? Moet ik als werkgever voorzorgsmaatregelen nemen? Daarin moeten we onze verantwoordelijkheid nemen.”

Naast nuchtere maatregelen ook gebed nodig
Daarnaast benadrukt de RMU in haar brief ook de geestelijke kant van het coronavirus. “Paniek of overreacties helpen ons niet. Vraag jezelf af waar je je heil zoekt en vertrouwen op stelt. God regeert en staat boven alle dingen. Van Hem alleen moeten we het verwachten. Ook weten we dat besmettelijke ziektes in de Bijbel voorzegd zijn. Het is onderdeel van de eindtijd. Laten we het daarom in ons gebed aan God voorleggen. De God van psalm 91 is Dezelfde en Hij regeert.”

Lees hier de vijf handreikingen uit de ledenbrief van de RMU over het coronavirus.
Lees hier veelgestelde vragen van werknemers en werkgevers rondom het coronavirus.


Corona
- Corona bezorgde de familie Stegeman een nachtmerrie: "Wereldwijd werd er voor ons gebeden"
- Corona laait opnieuw op in Heerde: 9 koorleden besmet
- PKN-predikant reageert op oproep Rutte om niet te zingen
- Christelijke hoogleraar vindt kerken te braaf in omgang coronaregels
- ChristenUnie-Kamerlid blikt terug op coronacrisis: "Manier van leven voor corona niet langer houdbaar"
Meer over Corona »

Reacties

H
Fijn te horen dat de RMU ook op de geestelijke kant wijst.

Ik heb me gisteren enigszins verbaasd toen de minister president meedeelde dat grote evenementen in Brabant vooralsnog gewoon door gaan. Het deed mij denken aan de ondergang van de Titanic. De muziek bleef gewoon door spelen terwijl het schip

ten onder ging. Laat de geestelijk les zijn dat wij bijtijds veilig in de reddingsboot zitten met Vaders Zoon aan boord.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!