passion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 maart 2020 door Nederlands Dagblad

Het lijdensverhaal kent een aanstootgevend gedeelte: "Dat komt in The Passion voor een deel niet aan de orde"

De opnames van The Passion zijn op dit moment in volle gang. Het jaarlijkse spektakel waarbij het lijdensverhaal op moderne wijze wordt uitgevoerd en aan miljoenen Nederlanders wordt verteld, is populairder dan ooit. Het Nederlands Dagblad maakte een uitgebreid achtergrondartikel en sprak daarbij onder meer met Jurjen ten Brinke.

Ten Brinke is voorganger in Amsterdam en speelt dit jaar één van de naamloze discipelen in het verhaal. Deze bijrol heeft hij niet direct aangenomen, zo vertelt hij tegen het medium dat een bezoek aan de set mocht brengen. The Passion is namelijk onder lang niet alle christenen populair. Jurjen moest er dus wel even over nadenken, maar deed uiteindelijk graag mee. Hij vertelt onder meer dat er juist met de deelnemers en de crew bijzondere en mooie gesprekken plaatsvinden.

Ook wordt er gesproken over de wijze waarop men The Passion laat zien. Ten Brinke ziet dat de aantrekkingskracht vooral het gedeelte van verraad, vergeving en verzoening is. Maar hij weet ook dat er een aanstootgevend gedeelte van het verhaal is. En dat is of het nu eigenlijk waargebeurd is en of iets van jou vraagt. “Dat komt in The Passion voor een deel niet aan de orde”, vertelt hij eerlijk tegen het Nederlands Dagblad. Of hij dat erg vindt? Ten Brinke vertelt dat hij in schakeltjes denkt, ook als evangelist in Amsterdam. Daarbij moet je volgens hem soms onkruid wieden en stenen ruimen, waarmee hij doelt op vooroordelen wegnemen en in gesprek gaan, om ruimte te maken voor het zaad van het Evangelie.

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.