bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2020 door Patrick Simons

Bijzondere Bijbel op komst: dove mensen niet langer afhankelijk van tolk

Ooit geteld in hoeveel verschillende varianten de Bijbel beschikbaar is? Dat is haast niet te doen, zoveel verschillende versies zijn er. Denk alleen aan de verschillende talen en vertalingen. Maar ook bijvoorbeeld een Kijkbijbel en een Stripbijbel. Sinds kort is er zelfs een Bijbel in gebarentaal.

De Jehova’s Getuigen in de Verenigde Staten kwamen op het idee om een deze bijzondere versie van de Bijbel uit te brengen. Begin dit jaar was het zover. Inmiddels wordt er ook aan een Nederlandse versie gewerkt. Bijzonder is dat het initiatief in Nederland genomen is Alfred Bout, die zelf doof is. Hij was te gast bij het NPO Radio 1 programma ‘Met het Oog op Morgen’. Hij vertelde daar onder meer dat ook dove mensen graag vrij toegang hebben tot de Bijbel. “We willen niet afhankelijk zijn van tolken.”

Maar dove mensen uit Nederland kunnen toch gewoon gebruik maken van de Amerikaanse Bijbel in gebarentaal? Volgens Bout is dat niet het geval. Want gebarentaal, kent net als gesproken taal diverse dialecten. De gebaren zijn daarom lang niet overal hetzelfde waardoor een Nederlandse variant van groot belang is.

Lees meer bij NPO Radio 1.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.