New Wine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Jeffrey Schipper

New Wine: Winterconferentie en nieuwe ministrycursus rond gebed en genezing

Het afgelopen jaar heeft New Wine hard gewerkt aan het doorontwikkelen van de ministrycursus, die de afgelopen 15 jaar in talloze kerken en gemeenten ingang heeft gevonden. De nieuwe ministrycursus, die geschreven werd door New Wine-theoloog Ronald Westerbeek, is verdeeld over drie modules. Het is de bedoeling dat cursisten na elke module meteen praktijkervaring opdoen in hun eigen team, voordat ze dieper gaan met de volgende module. Zo ontstaat een praktijkgericht leertraject.

Na de basismodule en een verdiepende module rond vergeving (vergeving ontvangen van eigen zonden én anderen vergeven) die in 2019 verschenen, verschijnt nu ook de derde en laatste module: over gebedsministry en het bidden voor (lichamelijke) genezing. Deze nieuwe module is vanaf 6 maart verkrijgbaar via de webshop van New Wine.

‘Genees de zieken!’
Als Jezus zijn volgelingen uitzendt om Gods Koninkrijk te verkondigen, zegt Hij in één adem: “Genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: ‘Het Koninkrijk van God heeft jullie bereikt!’”(Lucas 9: 1-2; 10: 1, 9). Toch deinzen we in de kerken vaak terug voor de bediening van genezing. Dat is begrijpelijk, alleen al omdat onze ervaring is dat lichamelijke genezing vaak uitblijft na handoplegging en gebed.

Met deze cursusmodule hoopt New Wine eraan bij te dragen dat de bediening van genezing op een vanzelfsprekende manier deel uitmaakt van het gebed en pastoraat in plaatselijke kerken. De module legt een stevige theologische basis:
- vanuit een bijbels-holistische mensvisie (we hebben steeds de hele mens op het oog)
- met oog voor de gebrokenheid van het leven in de ‘tussentijd’ van Gods Koninkrijk
- en in de verwachting dat Gods genezing zoveel grootser en veelomvattender is dan we vaak geneigd zijn te denken.

Winterconferentie ‘Groeien in heelheid’ (6-7 maart)
New Wine lanceert deze cursusmodule met de Winterconferentie, die op vrijdagavond 6 maart en zaterdag 7 maart gehouden wordt in Veenendaal. Het thema is ‘Groeien in heelheid’. Hoofdspreker/trainer is Vineyard-theoloog Alexander Venter, die vorig jaar ook sprak op de New Wine Ministryconferentie in Zwolle. Op veler verzoek heeft New Wine hem opnieuw uitgenodigd. Tijdens de conferentie zal er veel tijd zijn voor gebedsministry, waarbij deelnemers gaan oefenen en mogen groeien in gebed voor genezing.

Klik hier voor meer informatie en klik hier om aan te melden.

Predikantendagen rond gebedsministry en genezing (9, 10, 11 maart)
Aansluitend aan de Winterconferentie zijn er speciaal voor voorgangers drie regionale predikantendagen met Alexander Venter en Ronald Westerbeek: 9 maart in Zwolle, 10 maart in Veenendaal en 11 maart in Amsterdam (9:30 – 16:00 uur). Hier is alle ruimte voor theologische en pastorale vragen rond gebedsministry en genezing én we bespreken met elkaar hoe dit een plek kan krijgen in jouw gemeente.

Ben je predikant maar draai je nog niet mee in een van de New Wine kerngroepen voor predikanten? Ook dan ben je van harte welkom! Je mag ook je teamleiders meenemen. Info: bart.visser@new-wine.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.