hongaarse vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Nienke Alblas

Hongarije gaf miljoenen uit aan de wederopbouw van kerken in het Midden-Oosten

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, geeft aan dat Hongarije zich blijft inzetten voor de opbouw van kerken in het Midden-Oosten. Zo heeft het kleine land al 33 kerken wederopgebouwd in Libanon. "We geven het geld direct aan de kerkgemeenschappen", geeft Szijjarto aan in een artikel van the Christian Post.

Hongarije heeft in de afgelopen jaren minstens 40 miljoen dollar aan kerken geschonken. "Iemand moet zich publiekelijk uitspreken", geeft Szijjarto aan, "en momenteel doen wij dat door geld te geven. Niet alleen in Afrika en het Midden-Oosten wordt de christelijke cultuur bedreigd, maar ook in Europa." Door de kerken te ondersteunen hoopt Hongarije de wereldwijde christelijke cultuur te beschermen.

World Watch Dog houdt christenvervolging over de hele wereld in de gaten. Uit hun jaarlijkse raport bleek dat er ongeveer 25 kerken per dag worden aangevallen. Lang niet al deze aanvallen komen in het nieuws. Door het gebrek aan publieke aandacht is er ook een gebrek aan hulp bij de wederopbouw van de bedreigde kerkgemeenschappen. Juist op de plekken waar deze gemeenschappen belangrijk zijn.

Hongarije geeft meer geld dan grote supermachten als de Verenigde Staten. Met 1% van de wereldbevolking steunen zij het grootste deel van de christelijke kerk in Afrika en het Midden-Oosten.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.