Otto Grevink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Jeffrey Schipper

PKN-predikant bezorgd over vluchtelingencrisis Griekenland-Turkije: "Grenzen sluiten is iets anders dan je ogen sluiten"

"Lesbos ontploft bijna. Turkije zet de grenzen open. En wij hebben het over het coronavirus…", schrijft ds. Otto Grevink op MijnKerk.nl.

Turkije vangt 3,6 miljoen vluchtelingen uit Syrië op. De Turkse autoriteiten maakten vorige week duidelijk geen migranten meer te zullen tegenhouden die richting Europa gaan. Sindsdien zijn volgens Ankara duizenden migranten vanuit Turkije naar de grens met Griekenland gegaan, waar ze door de Griekse veiligheidsdiensten worden tegengehouden.

"Nee, ze hoeven niet allemaal deze kant op te komen. Maar grenzen sluiten is iets anders dan je ogen sluiten", stelt Grevink. Hij merkt op dat tijden niet veranderd zijn en verwijst naar Jezus die met Zijn ouders moest vluchten vanwege het beleid van koning Herodes. "Leiders overal ter wereld offeren de toekomst van hun kinderen op voor hun machtsspelletjes."

"Misschien kunnen we gewoon beginnen deze mensen aandacht te geven. Dan worden het mensen, net als Jezus."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Reacties

Ja, we leven hier in Nederland nog in een bijzondere vrije wereld en in weelde. Ook een reden waarom kerkelijk Nederland zich op de glijbaan bevind. We zorgen wel voor ons zelf en hebben God niet meer zo nodig, gevolg kerkverlating en vergrijzing. Dan zullen velen nog uit christelijk en humanistisch motief barmhartigheid bewijzen, maar als volk niet meer. De NL overheid staat nog aan de positieve kant, mede door toedoen van christenen. Daarom een reden temeer om als kerken blijvend te appelleren op barmhartigheid en Jezus Christus.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.