putin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Nienke Alblas

Poetin wil God en het 'traditionele' huwelijk opnemen in de Russische grondwet

President Vladimir Poetin wil het geloof in God en de traditionele definitie van het huwelijk opnemen in de Russische grondwet. "Voor mij herstelt het meest belangrijke voorstel de status van het huwelijk als een verbond tussen een man en een vrouw," stelt Poetin in een artikel van Christian Today.

De Russische president heeft een amendement ingediend waarin zijn geloof in God ter sprake komt. Hij geeft aan blij te zijn met het amendement en dat hij graag zijn handtekening onder het voorstel zet. Officieel is Rusland een seculier land, maar Poetin heeft nauwe banden met de Rusissch-Orthodoxe Kerk. Hij wil dat God als dé God van Rusland wordt opgenomen in de grondwet.

Poetin wees eerder een voorstel van de LHBTI-gemeenschap in Rusland af. Er werd campagne gevoerd om 'vader' en 'moeder' in het volksregister te vervangen voor 'ouder nummer 1' en 'ouder nummer 2'. "Ik heb dit al publiek aangekaart", geeft Poetin aan, "en ik herhaal mezelf opnieuw: zolang ik president ben, zal dit niet gebeuren. Een gezin bestaat uit een vader en een moeder met kinderen."

Lees het volledige artikel

Reacties

Ik ben geen fan van Poetin, maar hij heeft volkomen gelijk als hij het absurd vindt om vader' en 'moeder' in het volksregister te vervangen voor 'ouder nummer 1' en 'ouder nummer 2.
God zegenen hem in al zijn beslissingen. Maar boven alles wens ik hem een echte relatie met God.
F
Op dit punt kunnen we als westerse maatschappij nog heel wat leren van Putin!
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!